Hét arany az Eb-ről

2022.05.11. 20:00

A zalaegerszegi Press Dance szép sikerrel szerepelt Varsóban

A megyeszékhelyi Press Dance Táncsport Egyesület Varsóban vett részt a WADF (Word Artistic Dance Federation) Európa-bajnokságán, és remek helyezésekkel térhet haza onnan.

Kerkai Attila

Boldog és büszke egerszegi táncosok az Európa-bajnokságon

Forrás: Press Dance TE

A zalai egyesület táncosai latin caribbean és standard táncokban versenyeztek a lengyel fővárosban és érmekkel gazdagodtak. Köztük bezsebeltek hét aranyat is, ezért különösen örülnek, hogy eljutottak az Eb-re, amiben a város önkormányzata is segítségükre volt.

A csoportos versenyszámok keretében a Press Dance győzött a syncron dance show és a chor. dance show kategóriában, továbbá bronzérmes lett a chor. dance show latin számban, a caribbean show-ban pedig a negyedik helyen zárt.

Az egerszegi elsőségek számát Farkas Johanna és Bedő Panna kettővel növelte, akik angol keringő duo és bécsi keringő duo számokban is aranyérmesek lettek. Dervalics Bálint és Korcz Dorka standard kűrben győzött, az artistic angol keringőben pedig másodikak lettek. Tuboly Ádám és Németh Lara Zoé pedig az artistic angol keringő számban győzött, míg Kovács Szonja és Markos Dominika a caribbean show duo kategória versenyében lett első. Bronzérmes lett Kránicz Kíra és Németh Lara Zoé (rumba duo), Császár Bálint és Kránicz Kíra latin kűr negyedik helyezést, Káldi Lara (caribbean show solo) pedig hetedik helyezést szerzett.

A versenyzők felkészítői Meretei-Simon Beáta, Révész Dóra, valamint Babos Sándorné voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában