Nagy létszámú mezőny

2022.04.20. 19:55

A kanizsai fedett pályás teniszversenyen sok fiatal indult, és több különdíj is gazdára talált

Mivel az utolsó versenyüket rendezték a kanizsai teniszezők a kapuit bezáró Kanizsa Teniszcentrumban, így nagyobb volumenű programmal rukkoltak ki a sportág helyi és kissé távolabbról érkező képviselői.

Kühne László

Forrás: Zalai Hírlap

Nem véletlen, hogy nagyszerű hangulat uralkodott a 32 indulót felvonultató fordulóban.

– Nagyon jó mezőny jött össze, többek között teniszezett nálunk a magyar ranglista 260. helyezettje, Babos Dániel, illetve sok kanizsai fiatal, Halász Dávid és Gyenes Mátyás tanítványai – fogalmazott a fő szervező Baranyás Zoltán. – A döntő színvonala aztán többek elmondása alapján is a kifejezetten nívós volt, amelyet óriási küzdelemben a Babos Dániel, Nagy Béla soproni, marcali kettős nyert meg a szintén remeklő „energiások”, vagyis a Halász Dávid, Vukics Balázs duó ellen.

A vigaszdöntőben a rutinos Mátó Elemér, Polgár Tamás (Energia; Csurgó) győzött a Mádé Beáta, Vukics Vanda (Kanizsa TC; Röpte TC) párossal szemben.
Ezúttal a különböző díjazások sem maradhattak ki a sorból, így a legidősebb Horváth Zoltán (Röpte) volt, a legfiatalabb női induló Vukics Vanda lett. 
A legeredményesebb fiatal párosnak Jankács Tamás és Jankács Dániel (Energia) bizonyult, a legtöbbet fejlődő fiatal kettősként pedig a Németh Csongor, Tátrai Péter (Energia) „csapatot” köszönthették, emellett a legeredményesebb női párosnak Mádé Beáta és Vukics Vanda bizonyult.
Végeredmény: 1. Babos Dániel, Nagy Béla (Sopron, Marcali), 2. Halász Dávid, Vukics Balázs (Energia), 3. Lévai Csaba, Tóth Attila (Energia) és Tóth Benett, Kerkai Alex (Energia; Zalaegerszeg).

A fedett pályás pontverseny végeredménye: 1. Tóth Benett (Energia) 96 pont, 2. Nagy Béla 86, 3. Molnár József (Zalaegerszeg) 85, 4. Kerkai Alex 81, 5. Constantin Filip (Kanizsa TC) 75, 6. Lévai Csaba és Tóth Attila 75-75.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában