Egerszegi remeklés Zágrábban

2022.03.22. 19:51

Két arany- és két bronzérem is jutott a ZVE ifjú tőrözőinek

A horvát fővárosban, Zágrábban jártak a közelmúltban a ZVE vívói, és a nemzetközi mezőnyben eredményesen szerepeltek, hiszen érmekkel térhettek haza.

Kerkai Attila

Elöl az edzők, (balról) Simon Kristóf, Fekete Gábor és Pataki Zoltán, mögöttük Simon Borbála, Tóth Abigél, valamint Szabó Bálint, Szabó Bence, Bagosi Bendegúz

Forrás: ZVE

A zágrábi 24. Rapir Kupa – mint a sorszámból is kikövetkeztethető – egy nagy hagyományokkal bíró viadal, így nem véletlen, hogy a házigazda horvátokon kívül szlovén, szerb, román, olasz, svéd, török, ciprusi és természetesen népes számú magyar küldöttség is jelen volt az eseményen. A ZVE két leány és négy fiú tőrözővel nevezett a rangos versenyre.

 

Az U14-es lányok mezőnyében rögtön két döntős helyezéssel kezdtek az egerszegiek, Tóth Abigél 6. és Simon Borbála 7. helyen végzett, életük első külföldi versenyén vettek részt, s nagyon szépen teljesítettek.

 

A fiú kadet korosztályban még nagyobb egerszegi siker született, hiszen a dobogóra két zalaegerszegi fiatal is felállhatott: Bagosi Bendegúz a legmagasabb, Szabó Bálint pedig a harmadik fokára. Bagosi Bendegúz a csoportkörei után az első helyről várta a direkt kieséses táblát, és két nagyon jó olasz vívót legyőzve került a fináléba. A végső küzdelmet a döntőben a magyar országos ranglista 6. helyezettjével, Bödő Péterrel vívta, és szerezte meg az aranyérmet. Benedek Csongor a 9., Szabó Bence a 12. helyen végzett. 

 

Az U15-ös korosztály küzdelmével zárult a verseny, melyen hasonló sikereket értek el az egerszegi fiatalok. A dobogón négy magyar vívó állhatott, köztük két ZVE-s tőröző, hiszen Szabó Bálint az első helyen végzett, Szabó Bence pedig a harmadik helyett szerezte meg. Mindketten egész nap nagyon szépen és összeszedetten vívtak, a fináléért viszont egymás ellen vívtak, és csak egy győztes lehetett.

 

Ami dicsérendő, hogy a sűrű programban is megállták helyüket a zalai fiatalok, hiszen ketten (Szabó Bálint, Szabó Bence) két korosztály küzdelmeiben is párhuzamosan vívtak, és mint az eredmény mutatja, eredményesen.

 

A versenyzőket felkészítette Fekete Gábor vezetőedző, valamint Pataki Zoltán és Simon Kristóf edzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában