Hatpontos meccs lesz

2022.02.18. 18:09

A Gyirmót és a ZTE is nyerne, de csak egynek sikerülhet

Két közvetlen rivális találkozik szombaton 17 órakor a Gyirmót FC Győr–ZTE FC NB I.-es labdarúgó-mérkőzésen. A végeredmény a mezőny második feléhez tartozó csapatok mindegyikének érdekes lehet.

Kerkai Attila

A ferencvárosi Bassey az egerszegi Serafimovtól próbál megszabadulni

Forrás: Katona Tibor

A gyirmótiak remekül kezdték a tavaszt, mindhárom meccsükön győztek, ráadásul a tabellán a közelükben található csapatokkal (Honvéd, Újpest, Paks) szemben. A ZTE FC közben szoros mérkőzésen kikapott Pakson, majd az MTK otthonából elhozta a három pontot, legutóbb pedig idehaza az FTC-vel szemben maradt alul. Ám utóbbi – úgymond – benne volt a pakliban, hiszen a mezőny legerősebb csapata volt a vendég. 

De most következik a Gyirmót, mely a „verhető” kategóriába tartozik. 

 

 

– A héten azért készülünk, hogy megszerezzük a három pontot – mondta Waltner Róbert, a ZTE FC vezetőedzője. – A Gyirmót masszív együttes, és az összecsapás mindkét részről megérdemli a hatpontos jelzőt. A győriek erősödtek az őszhöz képest, de megvannak nekünk is a céljaink. Jobban állunk, mint két hete, amikor még sok volt a beteg, de sérültjeink még akadnak. 

Waltner Róbert elmondta: az FTC elleni vereségnek nem örültek, de jobb csapattal találkoztak, s ráadásul döntő volt, hogy már a 12. másodpercben hátrányba kerültek. 

 

 

A hét elején lezárult a téli átigazolási időszak, melynek során a zalai támadószekcióból többen (Babati, Skribek, Zimonyi) távoztak. 

– Nehezebb lesz nélkülük – szögezte le a ZTE FC vezetőedzője. – Zimonyi távozása például rosszul érintett, mert csupán hétfőn szereztem róla tudomást. Kedveltem a játékát, de ha tudom, hogy elmenőben van, akkor már az FTC ellen nem kezdett volna. A távozókat a kereten belülről kell pótolni azokkal, akik rendelkezésemre állnak. Skribek alapember volt, de Babati és Zimonyi is sokat játszott. Remélem, hogy a fiatalok fejlődnek, és ők is segíteni fognak a csapatnak a játékukkal. 

 

 

Csertői Aurél, a Gyirmót FC vezetőedzője úgy nyilatkozott a szombati találkozóról, hogy a ZTE-nek jó stílusa van, támadni és zártan védekezni egyaránt tud a zalai csapat. 

– Nekünk minden meccs nagyon nehéz, és koncentráltan kell futballozni ahhoz, hogy eredményesek legyünk – mondta a tréner a klub honlapjának. – Hazai pályán játszunk, létfontosságú lenne egy győzelem, nagyot lendítene rajtunk. A pontok megszerzésére van lehetőség, jó formában vagyunk, és ezt a formát szeretnénk is megtartani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában