Hagyományos fitneszfesztivál

2021.12.21. 13:00

Show-tánc és kötélugró-bemutatót tartottak Nagykanizsán (videó)

Az elmúlt vasárnap rendezte meg a Szan-Dia Fitness Sport Club hagyományos fitneszfesztiválját a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Korosa Titanilla

A Szan-Dia Fitness Sport Club idei gálaműsorán közel százan léptek fel

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Közel három évtizedre nyúlik vissza már ez a hagyomány, a rendezvény egyben évzáró gálaműsor is. Minden alkalommal sztárvendégek emelték az esemény színvonalát, korábban sportolókat, olimpikonokat, táncosokat hívtak, idén pedig Rekop György humorista alapozta meg a vidám hangulatot. Vágó Lászlóné, a Szan-Dia Fitness Sport Club elnöke és Tóthné Vágó Alexandra edző a fesztiválról elmondták, hogy a legkisebb óvodás gyermekektől az egyetemista korosztályig szerepeltek show-táncosaik, mellettük a kötélugrók is megmutatták tudásukat. Utóbbiak közt a legfiatalabb fellépő 4 éves volt, a legidősebb pedig érettségiző. 

A kötélugrók valósággal elkápráztatták a közönséget, a fiatalok megmutatták, mitől ők a legjobbak az országbanForrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Összesen közel 100 szereplő lépett ­színpadra. Tóthné Vágó Alexandra hozzátette, hogy ilyenkor hagyományosan az előző évad sikeres gyakorlatait, kiválóságait mutatják be. Idén annyiban volt más a helyzet, hogy a koronavírus-járvány miatt csak kevés versenyen szerepeltek, ezért úgy pontosabb, hogy a Covid-időszak alatt tanult gyakorlatokat láthatott a közönség. A fesztivál második részében pedig a jövő évre készült új versenygyakorlatokkal léptek színpadra a táncosok, a kötélugrók pedig show-műsorral lepték meg a közönséget. 

Akrobatikus, látványos elemekből sem volt hiányForrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Vágó Lászlóné ehhez kapcsolódóan jelezte, hogy nemrégiben vettek részt a magyar bajnokságon a kötélugrók, ahol 9 érmet nyertek a Szan-Dia versenyzői, köztük Csermák Tamás 3 aranyat felnőtt férfi kategóriában. Idén online világbajnokságon is részt vettek, ahol a Csermák Anna–Doszpot Marcell páros aranyérmes lett gyorsasági versenyszámban. A táncosok is versenyeztek ősszel világbajnokságon, ahol Lancz Tamara nyert a felnőttek közt. Őket és mellettük több világbajnoki érmes táncost is láthattak a fesztiválon egyéni gyakorlatokkal és formációkkal egyaránt. 

Zárszóként azt is elmondták, hogy remélik, jövőre visszatérhetnek a versenyzéshez, mert az elmúlt másfél évben kevés volt a lehetőség. A kötélugrókkal a pozsonyi Európa-bajnokságra készülnek, a táncosok pedig világbajnokságon vesznek majd részt a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában