Frissen Zalából

2021.11.17. 20:36

Győzött a ZTE RK a röplabdabajnokságban

A hatodik fordulóban hazai pályán játszott a ZTE RK. Az ellenfél a szomszédvár SZOESE együttese volt. Mindkét csapat mindent beleadott, hogy megszerezze első sikerét a szezonban, ez végül a hazaiaknak sikerült.

Jóna István

A ZTE RK (sötétben) jól és összeszedetten játszva nyert Fotó: Jóna István

ZTE RK – SZOESE Szombathely

3:1 (23, 21, -18, 23)

Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok, 50 néző. Jv: Farkas, Barabás.

ZTE RK: Németh P., Simon L., Horváth R., Koós K., Molnár B., Németh B., csere: Domokos Á. (liberó), Légrádi Á., Markó A., Major B., Cieloszyk R., edzők: Domokos Lajos és Markó Gábor.

A ZTE RK (sötétben) jól és összeszedetten játszva nyert Fotó: Jóna István

A bajnokság során először sikerült szinte teljes kerettel fogadni aktuális ellenfelelüket a zalaiaknak, ami egyben szomszédvári rangadó is volt. Az első két játszma végig szorosan alakult, mindkét szett végjátékából a hazaiak jöttek ki jobban. A harmadik szettben 8:5-ös vendég előnynél Molnár Bence sérülést szenvedett, és ebben a játékrészben már nem is tudott pályára lépni. A Szombathely ráérzett a lehetőségre, és – igaz, hogy a ZTE szívósan küzdött – sorban szerezte pontjait. Szerencsére az utolsó szettre sikerült összedrótozni a rutinos centert, így ha minimális különbséggel is, de hozta a szettet a ZTE RK, ami egyben az első győzelmet jelentette.

Domokos Lajos: „Győztünk, és most ez a lényeg! Nagyon szükségünk volt már egy sikerélményre. Ráadásul rangadót nyertünk egy örök rivális ellen, ami külön öröm”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában