Frissen Zalából

2021.11.05. 20:00

A ZTE FC kapusa azt is tudja, mi kellene a sikerhez Fehérváron is

Demjén Patrik úgy számol, hogy lesz dolga vasárnap is, de persze a ZTE FC hálóőre, aki 2024-ig meghosszabbította a szerződését az egerszegiekkel, gyorsan azt is hozzátette: a Mol Fehérvár FC otthonában sem mondanak le a siker esélyéről. A kisvárdai vereségen túl van mindenki, s amúgy sem hátrafele kell már nézegetni: megkezdődik a bajnokság második köre.

Kerkai Attila

Demjén Patrik nem számít nyugodt vasárnap estére, de bízik benne, hogy az erőfeszítéseiket siker koronázza majd

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Vagyis, a labdarúgó NB I. 12. fordulójában következik vasárnap a Mol Fehérvár FC – ZTE FC találkozó. A 11. fordulót követően a két csapat között három pont és három helyezési szám volt a differencia a tabellán – a Fehérvár a 4., a ZTE FC a 7. pozíciót birtokolta –, de azzal mindenki tisztában van, hogy a Fehérvár FC-nek milyen céljai vannak. Szabics Imre együttese elvileg a címvédő FTC első számú kihívójának számítana, a kerete ennek megfelelően erős, de hullajtott már el pontokat. Demjén Patrik, a ZTE FC hálóőre is tisztában van, hogy milyen ellenfél vár rájuk vasárnap.

– Mit gondol, sok dolga lesz vasárnap? – tettük fel a kérdést az egerszegiek hálóőrének a vasárnapi találkozó kapcsán, aki hét közben a szerződését is meghosszabbította 2024-ig a zalaiaknál.

– Előfordulhat, szóval igen – érkezett a gyors válasz Demjén Patriktól. – Mindegy, milyen állapotban van a csapat, tudjuk jól, hogy a Fehérvár FC-vel játszunk, amely nagyon erős együttes. A kisvárdai vereség után sem kerültünk letargiába, ugyanúgy, amikor nyertünk sorozatban, akkor sem volt az a hurráhangulat. Kisvárdán könnyű gólokat kaptunk, sanszokat adtunk az ellenfélnek, amely ezeket nagyon jól kihasználta. Biztosan változtatnunk kell, főleg mentálisan, hiszen van miben fejlődni, ezt mi is láttuk. Sajnos elkövettünk hibákat egy masszív együttessel szemben, ráadásul az éllovas volt az ellenfél, így az általuk elképzelt papírforma valósult meg.

Demjén Patrik nem számít nyugodt vasárnap estére, de bízik benne, hogy az erőfeszítéseiket siker koronázza majd
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Demjén Patrik azt mondta, csak rajtuk múlik majd, hogy milyen mérkőzést vívnak meg a Fehérvárral. Ám azt kihangsúlyozta a hálóőr: akkor lesz esélyük szoros meccsre, ha az MTK és az FTC elleni játékukat hozzák vissza. Abban meg a győzelem is benne van.

– Abban biztos vagyok, hogy többet fogja majd birtokolni a labdát a Vidi, de nekünk fegyelmezettnek kell lennünk, és igenis, kellenek az egyéni pluszok úgy elöl, mint hátul – vélte a kapus.

Természetesen a szerződéshosszabbítása is szóba került. Demjén Patrik korábban azt nyilatkozta, hogy komoly céljai vannak. Például ez is egy része annak?

– Nem volt nehéz döntés, hiszen a ZTE-ben tudok stabilan védeni az élvonalban – válaszolta a felvetésre. – A bizalmat megkaptam, amit szeretnék is meghálálni. Vlaszák Géza kapusedzővel komoly munkát végzünk. Annak ugyanis az alapnak kell lennie, hogy az NB I.-ben védjek, ha egyszer válogatott szeretnék lenni, illetve külföldi szerződésben bízzak. Itt Egerszegen ehhez minden megvan, az edzések, a meccsterhelés és a feltételek.

A ZTE FC és a Fehérvár FC augusztus elsején Zalaegerszegen 1-1-es döntetlennel zárt a bajnokság nyitányán. Ezúttal a második kör kezdődik ezzel a fordulóval. A ZTE FC csapatába visszatérhet sárga lapos eltiltása után Nikola Serafimov, az pedig majd eldől, hogy Waltner Róbert milyen összetételű együttest küld pályára, ami természetesen az esetleges sérülésektől, betegségektől és persze a taktikától is függ majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában