Frissen Zalából

2021.11.23. 19:42

A zalai diákolimpikonok 13 éremmel tértek haza

Tavaly – kényszerűségből – elmaradt a Fodisz országos diákolimpiai döntője, ám az idén ezt az eseményt is megrendezhették.

Kerkai Attila

Az érmes zalai versenyzők felkészítőikkel

Fotó: ZH

A fővárosban lezajló erőpróbán Zala megye csapata nagyon eredményesen szerepelt.

A tanulásban akadályozott diákok részére kiírt diák­olimpiai döntőn négy zalai intézmény fiataljai vettek részt. Az időjárás kegyes volt mindenkihez, mert noha ősz van, a versenyek napos, jó időben zajlottak. Testnevelő és diák egyaránt nagyon várta ezt az eseményt, főleg mert tavaly – természetesen a járvány miatt – nem rendezhették meg az erőpróbát. Így talán ezúttal még nagyobb is volt a lelkesedés mindenkiben. A zalaiak nagyon jól szerepeltek, 13 éremmel térhettek haza.

Az érmes zalai versenyzők felkészítőikkel
Fotó: ZH

A zalai dobogósok. Szivárvány EGYMI, Nagykanizsa: Zakócs Mirtill (magasugrás 2. helyezés, 300 m síkfutás és váltófutás 3. helyezés), Orsós László (magasugrás és 200 m 3. helyezés, váltófutás 2. helyezés), Orsós Rajmond (1500 m 2. helyezés), Bagarus Arnold (magasugrás és váltófutás 2. helyezés), Molnár Adrienn (váltófutás 3. helyezés). Felkészítők: Kisgyura János, Sziva László.

Zöldmező EGYMI, Keszthely: Gulyás Melánia (800 m síkfutás 3. helyezés). Felkészítő: Csitári Ibolya.

Móricz EGYMI, Lenti: Csik Valentin (kislabdahajítás 3. helyezés, távolugrás 2. hely). Felkészítő: Takács Károly.

Béke-ligeti EGYMI, Zalaegerszeg: Sabján Adrián (800 m síkfutás 3. helyezés). Felkészítő: Fabián Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában