Ennél tényleg több kell

2021.10.11. 20:00

A ZTE KK új szezonja eddig nem úgy alakul, ahogy várták

Az biztos, hogy nincs valami jó hangulat jelenleg a Zalakerámia- ZTE KK háza táján, de a lelátón sem… A férfi kosárlabdacsapat első öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg, azt is nagy nehezen, szombaton pedig hazai pályán kapott ki a Szegedtől.

Kerkai Attila

Carlton Guyton játéka a Szeged ellen nem volt rossz, de ő sem tudott nyerő ember lenni Fotó: PU

A találkozót felvezető írásunkban Révész Ádám, a ZTE KK jelenlegi csapatkapitánya nyilatkozott, készülvén korábbi csapata, nevelőegyesülete ellen. Nos, Révész azt mondta, most mindenképpen nyerniük kell, mert ha kikapnának, az bizony nem nézne ki túl jól...

Márpedig ez utóbbi történt, a Szeged 85-73-ra győzött. Nem is a 12 pontos vereség volt a fájó, hanem az: a Szeged a második negyedtől, amikor átvette a vezetést, tulajdonképpen már csak „lemenedzselte” a találkozót, ugyanis kézben tartotta, és igazából a ZTE KK nagyon nem tudta veszélyeztetni a vendégeket. A látottak alapján és az eredmény tekintetében sem egy nagy vereség ez, mégis az... Azért, mert csalódást keltő. Elképzelhető, hogy vitatkoznak majd a megállapítással, de – ahogy tudósításunkban is jeleztük – , nem érződött a hazaiakon az a küzdeni akarás, ami talán elvárható lenne. Azt senki nem állítja, hogy ne akart volna a társaság, de valahogy ez kevés volt, ezért írtuk, hogy hiányzott a csapatból a tűz.

Ami egyébként mindig kellene, hogy legyen. Teo Cizmic, a ZTE KK vezetőedzője a találkozó után elmondta, hogy az edzéseken jól teljesít a csapat, tehát a munkát elvégzi, csak a pályán, a meccseken hibázik többet a kelleténél. Ez nyilván szakmai kérdés lesz, hogy megleljék, mi ennek az oka, mindenesetre Jordan Barnett, a hazaiak légiósa a következőkben látta a vereség okát.

Carlton Guyton játéka a Szeged ellen nem volt rossz, de ő sem tudott nyerő ember lenni Fotó: PU

- Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz a Szeged elleni – kezdte az amerikai fiú. – Sajnos lassúak voltunk támadásban, sokat állt a labda a kezünkben. A szünet után próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de a Szeged jókor válaszolt, jól járatta a labdát és jó százalékkal is dobott.

A meccseken ugyanis mindig van egy ellenfél is a pályán. A Szeged egyik legjobbja volt a Szombathelyről indult Bognár Kristóf, akitől azt kérdeztük: talán könnyebb meccs is lett az ő szempontjukból, mint amire előzőleg számítottak.

- Így, a végét nézve igen, de azt azért el kell mondani, hogy belülről ez egy igencsak fizikális találkozó volt a két együttes számára – vélekedett Bognár Kristóf. – Nekem különösen, hiszen centerünk, Justin Alston lesérült, így az ötös poszton nekem azért nehéz volt harcolni. Mentálisan kellett inkább felszívni magunkat, ugyanis eddig két meccset játszottunk, és mindkétszer egy-egy ponttal kaptunk ki. Ma a védekezésünkkel és a szerzett labdáinkból elért könnyű kosarakkal meg tudtuk szerezni azt az előnyt, amit a végéig menedzseltünk.

Nincs tehát jó hangulat most a ZTE KK-nál és a lelátón sem. Az új szezonra új szakmai stáb, új csapat szerveződött, amelynek az előzetes vélekedések alapján ütőképesebbnek kellene lennie. A ZTE KK most nem tűnik annak, a légiósok sem mindig azt nyújtják, amit várni lehetne tőlük, s lehetne még csűrni-csavarni a dolgot, de nem érdemes... Ennél több kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában