Frissen Zalából

2021.10.24. 20:07

A megbízott edzővel felálló FC Nagykanizsa a 94. percben győzött

A labdarúgó NB III. vasárnap megrendezett, 14. fordulójában a Nyugati csoport három zalai csapata közül csak a Nagykanizsa tudott nyerni.

Bedő István, Kühne László

Béli Milán (szemben) a 90. percben egyenlített, majd a Kanizsa még meg is nyerte a meccset

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Tarr Andráshida- VLS Veszprém 0-4 (0-1)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Maml.

ASC: Kálovits – Fábián, Szinay, Pajor (Bakó, 82.), Szabó, Péntek, Kalamár, Vass (Pataky, 65.), Dömötörfy (Czotter, 65.), Czene (Bertalics, 78.), Czafit (Temlén, 78.). Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Kovács D. (39.), Takács (58.), Zachán (78.), Gálfi (82.). A vendégek számítottak esélyesnek, de a fegyelmezetten játszó zalaiak az első félidőben egyenrangú ellenfelek voltak. A játékrész hajrájában mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. A második 45 perc elején egy védelmi hiba után növelte előnyét a Veszprém. Egy jogosan megítélt 11- es után visszajöhetett volna a mérkőzésbe a hazai csapat, de a büntető kimaradt. A hajrában két gólt is szerzett a Veszprém, így végül nagy különbséggel győzött. A mezőnyben végig egyenrangú volt a zalai csapat, de a helyzeteit ezúttal sem értékesítette.

Dobos Sándor: „Nagyon sajnálom a játékosokat, nem volt ekkora különbség a két csapat között. A Veszprém hat lehetőségéből négyet értékesített, mi hatból egyet sem, és még a 11-est is kihagytuk.”

FC Nagykanizsa- Komárom VSE 3-2 (1-0)

Nagykanizsa, 120 néző. Jv.: Szalai L.

FCN: Horváth M. – Pál D., Kovalovszki, Major, Horváth B. – Kószás (Kobra), Nikics (Talabér), Béli M. – Vlasics, Bohata (Péntek), Lőrincz. Megbízott edző: Bene Gábor.

G.: Bohata (32.), Béli M. (90.), Péntek (93.), illetve Böndi (53.), Tóth D. (55.).

Béli Milán (szemben) a 90. percben egyenlített, majd a Kanizsa még meg is nyerte a meccset
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Bene Gábor megbízott edzőként a volt szövetségi kapitány Bozsik Péter együttese ellen debütált a Kanizsa kispadján. A vendéglátó elszántan kezdett és meg is szerezte a vezetést az utóbbi hetekben már a kezdőcsapatban helyet követelő Bohata Ádám révén. A Komárom ugyanakkor újra bizonyította tartását és a második félidő elején gyors gólokkal fordított. A hazaiak mentek előre becsülettel, és a rendes játékidő utolsó pillanataiban egyenlítettek is, egy óriási, Béli Milán-féle bal lábas szabadrúgással. Az utolsó percek pedig messzemenően kielégítették a drámai fordulatok kedvelőit: előbb Horváth Márton hárított bravúrral komáromi helyzetben, majd mintaszerű akció végén Kobra György készítette le a labdát a tizenhatoson belül Péntek Adriánnak, aki középről a kapuba lőtt – hatalmas örömittas kupaccá változtatva a nagykanizsai együttes tagjait. Ezt követően lényegében azonnal felhangzott a hármas sípszó.

Pápa-ZTE FC II. 1-0 (1-0)

Pápa, 200 néző. Jv.: Takács.

ZTE II.: Németh E. – Jóna, Sebestyén, Dóczi, Őr, Németh D., Fehér, Beke (Bedő 87. p.), Megyesi (Kryvotsiuk 81. p.), Papp Cs.(Bekő 52. p.), Papp L. Vezetőedző: Bozsik József.

G.: Szilágyi (37.).

A ZTE-nél ezúttal a fiatalok kerültek előtérbe. Az első félidőben a hazaiak irányítottak, a játékrész hajrájában bedobás után kavarodás keletkezett a ZTE kapuja előtt, a leghamarabb Szilágyi eszmélt, és megszerezte a vezetést a Pápának. Szünet után átvette az irányítást a ZTE, kétszer is a kapussal álltak szemben a zalaiak, de hibáztak. A vendégek fölénye meddőnek bizonyult, így újra kikaptak. A második félidei játéka alapján legalább egy pontot érdemelt volna a vendégcsapat.

Bozsik József: „Örülök, hogy ismét több fiatal kapott lehetőséget. A második félidőben mutatott játékunkra lehet építkezni, ha ez gólokkal párosul, jönnek a győzelmek is.”

További eredmények: ETO Akadémia-Mosonmagyaróvár 1-3, BVSC-Fehérvár II. 1-1, Balatonfüred-Bicske 2-4, Tatabánya-Puskás II. 1-1, Kelen -Gyirmót II. 0-0, Sopron- Gárdony 1-0. (Kaposvár-Érd november 24-én.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában