Frissen Zalából

2021.10.27. 19:45

A Hévíz ikszelt, a Tungsram kikapott, szombaton egymás ellen játszanak

A női kézilabda NB II. Délnyugati csoportjának legutóbbi játéknapján szoros mérkőzéseket vívtak a zalai női együttesek. A Hévíz SK csapata idegenben mentett meg egy pontot, míg fontosnak vett mérkőzését veszítette el a Tungsram SE Nagykanizsa, ráadásul hazai környezetben.

Góth Imre, Kühne László

Kovács Boglárka lő a rákosmentiek ellen kapura, aki hét találatot jegyzett ellenük

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

BBSC Balatonboglár–Hévíz SK 34-34 (17-17)

Balatonboglár, 80 néző, Jv.: Meilinger, Szabadi.

Hévíz SK: Molnár – Pem 4, Holczbauer 1, Burghardt L. 9, Burghardt V. 7, Mórácz 6, Balogh 3, csere: Fekete 3, Gergály, Holczer 1, Dóka, Spaci. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

Folytatódott a két csapat közötti hagyományos rivalizálás. Előbb a hazaiak szereztek némi előnyt, ám a félidő utolsó perceiben egy négygólos jó sorozattal egyenlítettek a hévíziek. Fordulás után is a zalaiaknál maradt a lendület, és bár kaptak kétperces büntetőt, tíz perc alatt nyolc gólt szereztek, amivel 26-20-ra elhúztak. A siker kapujában azonban kiengedtek, és a védekezésbe is egyre több hiba csúszott zalai oldalon. A BBSC átvette a vezetést, és a hajrában Burghardt Lukréciának az utolsó másodpercekben sikerült kilőnie a felső sarkot. A megérdemelt és igazságos döntetlen ellenére mindkét csapat úgy érezhette, hogy egy értékes pontot is vesztett.

Kovács Boglárka lő a rákosmentiek ellen kapura, aki hét találatot jegyzett ellenük
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Tungsram SE Nagykanizsa–Rákosmenti KSK 21-24 (10-10)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Szöllősi D., Szöllősi S.

Tungsram: Dudora – Szmodics V., Szabó E. 5/1, Füstös 3, Horváth A. 3, Kovács B. 7/4, Szmodics D. 3. Csere: Tóth V. (kapus), Kovács D., Kálovics, Csivre E., Ács, Andor, Majoros. Edző: Baranyai Zsolt.

Nem úgy sikerült a kanizsaiak szempontjából az igencsak fontosnak tartott mérkőzés, ahogy szerették volna, mivel fegyelmezetlen és dekoncentrált volt a csapatuk, ráadásul sok technikai hibát is elkövettek. Lövéseik pontatlanul sikerültek, pedig a helyzeteik megvoltak. Hozzáállásban és lelkesedésben is alulmaradtak az ellenféllel szemben, állapította meg edzőjük, Baranyai Zsolt, aki emiatt igencsak csalódott lehetett. Legutóbbi bajnokiján roppant görcsössé vált a kanizsai együttes, melynek a hétvégén kellene mindenképpen javítania.

Szombaton pedig két megyei rivális egymás ellen játszik, amikor a Hévíz vendége lesz a kanizsai együttes.

Jók: Szabó E., Kovács B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában