Több mint ezren érkeztek

2024.05.01. 14:00

Egyházmegyei zarándoklat a pusztacsatári kegyhelyre

Tíz év után újra a Vaspörhöz tartozó kegyhely, Pusztacsatár adott helyet a szombathelyi egyházmegye zarándoklatának. Szerdán több mint ezren követték dr. Székely János püspököt az erdei tisztáson található templomhoz.

Gyuricza Ferenc

A zarándokokat dr. Székely János megyéspüspök vezette

Fotó: Gyuricza Ferenc

A zarándokok többsége gyalogosan, énekelve tette meg az Ozmánbüktől a kegyhelyig vezető utat. Mielőtt elindultak volna, dr. Székely János adott számukra lelki útravalót. Kiemelte: már a Bibliában rengeteg zarándoklatról olvashatunk – maga Jézus 12 éves korában, a szüleivel együtt tette meg első ízben a Jeruzsálembe vezető utat, majd később a tanítványaival együtt minden jelentős ünnepen elgyalogolt ugyanoda –, de a katolikus egyház története is tele zarándoklatokkal, amelyek úticélja hol Róma, hol Santiago de Compostela, hol a Szentföld volt.  

- A zarándoklat rádöbbent arra, hogy az egész életünk egy titokzatos hosszú út, amelynek az a célja, hogy megtanuljunk szeretni – folytatta az egyházmegye főpásztora. – A zarándoklat során a szeretet lépéseit tanuljuk, azt, hogy ajándékká tegyük az életünket. Ezt az utat Isten indította el. Ő az, aki megálmodta, megteremtette ezt a világot, s benne minket is. Ő az, aki a földi életünk végén, a halál kapujában kitárt karokkal vár majd, hogy beléphessünk az örök szeretet országába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában