Frissen Zalából

2021.09.02. 18:22

Vasárnap zalai rangadóval kezd a ZTE FC a női NB II-ben

A női labdarúgó NB II Nyugati csoportjában törzsgárdatagnak számító ZTE FC is elkezdi hétvégén a menetelését. A megyeszékhelyi lányok az első fordulóban szabadnaposak voltak, vasárnap 16 órakor viszont zalai rangadóval nyitnak, hiszen az újonc ADA Nova SE vendégei lesznek.

Bedő István

A ZTE FC a bajnoki rajt előtt jól teljesített a Magyar Kupában, hiszen túljutott két fordulón is. A csapat ebben a sorozatban legközelebb októberben lép majd pályára.

– A felkészülést július első hetében kezdtük – tekintett vissza Pergel Andrea edző. – Az edzéslátogatottság hullámzó volt, ami amatőr csapatnál nem meglepő: nyaralás, illetve a diákoknál nyári munka is befolyásolta a munkát. Összességében a tervezett feladatokat elvégeztük, a hozzáállásra nem lehet panasz.

A ZTE FC-nél a nyáron változott a játékoskeret: Varró Veronika a szombathelyi Viktóriához igazolt, Kerkai Dóra pedig befejezte az aktív játékot; miközben Sopronyi Kirát a pesti Kelentől, Tóth Krisztinát Szombathelyről, Pupos Veronikát és Grubits Daniellát pedig Sopronból igazolták le.

– A Nyugati csoportban a kanizsaiak visszalépése ellenére emelkedett a létszám – folytatta Pergel Andrea. – Új csapat a BVSC és a Vasas, melyek minden bizonnyal emelik a színvonalat. A zalai Nova is masszív csapat. A Magyar Kupában már találkoztunk velük, legyőztük őket, de meg kellett küzdenünk a továbbjutásért. A csapat elé nem tűzünk ki konkrét célt, menet közben tisztázódnak majd az erőviszonyok. Úgy vélem, képesek lehetünk a mezőny első felében végezni. Ehhez kell, hogy a sérülések elkerüljék a csapatot, illetve remélem, a járvány sem dönti le a társaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában