Frissen Zalából

2021.09.16. 20:00

Vasárnap rendezik meg a 14. Keszthelyi Kilométerek futófesztivált

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, idén azonban – ha nem is a megszokott, májusi időpontban, de – most vasárnap megrendezik a 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek (KKM) futófesztivált. Az esemény központja a Balaton-parton lesz.

Kerkai Attila

Rajtra készek az egyik 2019-es gyermekfutam résztvevői

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

Korábban a Fő tér volt az esemény központja, ezúttal viszont a mólóhoz közeli területre költözik a viadal: innen indulnak a futamok, s itt lesz a versenyközpont is. A verseny szerves részét képezi a Zalai Hírlap-gyermekfutam, mely mindig az esemény kedves színfoltja: több száz résztvevő kóstolhat bele a mozgás élményébe.

– Minden korábbi versenyünket megtartjuk, bár kettő helyett egy napba sűrűsödik a program – nyilatkozta korábban lapunknak Bedő Beá­ta fő szervező, az esemény megálmodója. – Törvényszerű volt, hogy legyenek gyerekfutamok, s legutóbb ezeken már nyolcszázan indultak. Ezzel tudomásom szerint a régió legnagyobb létszámú gyermeksportrendezvénye a miénk.

Rajtra készek az egyik 2019-es gyermekfutam résztvevői
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archív

A maratoni, félmaratoni, valamint váltó- és handbike-os futamok adják majd a KKM főbb versenyeit, és Bedő Beá­ta két nappal a rajt előtt elmondta: a nevezések alapján nagyjából 1100 (és 500 gyermek) indulójuk lesz. Ahogy minden más, a futóversenyek is „félházzal” működnek még. Helyszíni nevezés szombaton délután és vasárnap reggel is meg lehetséges a versenyközpontban, ám kizárólag védettségi igazolás vagy verseny­engedély bemutatásával.

És hogy kiknek ajánlják a KKM-et? Bedő Beáta szerint minden hobbifutónak, még ha a koronavírus-járvány kitörése után kezdett is el mozogni. Illetve mindenkinek, aki szeretne futó barátokkal találkozni.

A 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek központi helyszíne tehát a Balaton-part, a mólónál. Innen indul a sprintfutam (2,5 és 5 km) 8.30 órától, míg a félmaratoni (21,1 km) és a maratoni (42,2 km) mezőny 10 órakor startol. A 10,5 km-es futam 12.30-tól veszi kezdetét, a Zalai Hírlap-gyermekfuta­mok pedig 16 és 17 órakor star­tolnak.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/szeptemberben-rendezik-a-keszthelyi-kilometereket-5572784/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában