Frissen Zalából

2021.09.12. 06:50

Szeptemberben rendezik a „keszthelyi kilométereket”

Tizennegyedik alkalommal várja a futás szerelmeseit a „keszthelyi kilométerek”, amely a szabadidősportban járatosak körében igazi márkanévvé, divatosabb kifejezéssel élve „branddé” nőtte ki magát. A 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek a járványhelyzet miatt különleges lesz, egynapos az idei viadal, és nem pünkösdkor, hanem szeptember 19-én rendezik.

Kerkai Attila

Fotó: [asx]photogaphy

Maga az ötlet és az első verseny megszervezése is Bedő Beáta nevéhez fűződik, aki azóta is motorja az eseménynek. Az évek során egyre népesebb és egyre nagyobb lett a ma már csak KKM-ként említett futóverseny, melynek szervezése már a finisben jár. Bedő Beáta viszont nem tagadta, akadtak szervezési nehézségek, elsősorban a koronavírus-járvány miatt. Tavaly nem tudták lebonyolítani, és idén pünkösdkor sem. Mégis a 14. sorszámot kapta az idei. S hogy miért?

– Egyszerűen úgy döntöttünk, hogy elengedjük a tizenharmadikat, amely tavaly lett volna, úgyhogy következzen a tizennegyedik versenyünk – indokolta meg a fő szervező.

– Amúgy is négyszer álltunk neki megszervezni, de a koncepciónk végig az volt, hogy legyen folytatása a „keszthelyi kilométereknek”. Szeretnénk, ha igazi örömünnep lenne az idei viadal. A bizonytalanság volt a legrosszabb, mindig a dátumunk előtt pár héttel jött ki az újabb rendelet, amely megint meghiúsította a folytatást.

Egyben „feladták” a megszokott pünkösdi időpontot is, amit avval indokolt Bedő Beáta, hogy nem akartak újabb egy évet várni. Mégpedig praktikus megfontolásból, hiszen egy verseny, ha nincs megrendezve, el is felejtik…

– Mindent megtartunk, csak annyi lesz a különbség, hogy a szép komótos kétnapos viadalból most egy lesz korábbi kezdéssel és későbbi zárással – folytatta Bedő Beáta, aki kitért a Zalai Hírlap-gyermekfutamokra is, hiszen ezek már szerves részét képezik a viadalnak, akár a maratoni, félmaratoni, valamint váltó- és handbike-os futamok. – Törvényszerű volt, hogy legyenek gyerekfutamok, s legutóbb ezeken már nyolcszázan indultak. Ezzel tudomásom szerint a régió legnagyobb létszámú gyermeksportrendezvénye is a miénk.

Arra a kérdésre pedig, hogy kiknek ajánlanák a KKM-et, Bedő Beáta úgy felelt: mindenkinek, aki hobbifutó, esetleg a koronavírus-járvány kitörése után kezdett el mozogni. Illetve mindenkinek, aki szeretne futó barátokkal találkozni.

Szeptember 12-ig lehet még online nevezni, illetve a helyszínen is lesz erre lehetőség. Fontos, hogy csak védettségi igazolvánnyal vagy érvényes versenyengedéllyel rendelkezők nevezhetnek, kivételek a gyerekfutamokon indulók.

Ezúttal változik a helyszín

A 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek helyszíne az idei versenyre megváltozik, hiszen ezúttal nem a Fő tér, illetve az innen induló utcák lesznek a kiindulópontok. A szervezők módosításra kényszerültek, emiatt a Balaton-parton, a mólónál építik meg a versenyközpontot. Innen indul majd a sprintfutam (2,5 és 5 km), a 10,5 km, a félmaratoni (21,1 km) és a maratoni (42,2 km) mezőnye, valamint a váltók, illetve a Zalai Hírlap-gyermekfutamokat is itt rendezik. A szervezők úgy számolnak, hogy közel ezer indulójuk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában