Frissen Zalából

2021.09.25. 20:00

Nagy nehézségek árán, de nyert a ZTE KK

A szerdai, Körmend elleni vereség után újra hazai pályán szerepelt a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata és a Kaposvár ellen szerette volna egy győzelemmel kiköszörülni a csorbát. Nagy nehézségek árán ez sikerült az egerszegieknek.

Kerkai Attila

20210925 Zalaegerszeg Kosárlabda nb1 Zalakerámia ZTE KK (fehér)-Kaposvári KK (kék) Zalai Hírlap ZH Katona Tibor KT

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Zalakerámia-ZTE KK – Kaposvári KK 80-77 (29-22, 15-17, 12-20, 24-18)

Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Kapitány, Tőzsér, Sörlei.

ZTE KK: Wilson 21/6, Németh 4, Polster, Barnett 8/3, Harris 15. Csere: Révész 6/3, Horti 6, Guyton 16/12, Heron 4, Simó, Bonifert. Vezetőedző: Teo Cizmic.

Kaposvár: Hillard 17/3, Price 2, Plézer 5/3, Martin 25, Ford 19. Csere: Krnjajski 7/3, Hendlein 2, Csorvási, Paár. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A kezdés előtt tíz perccel is még sorok álltak a pénztár előtt, bár egyáltalán nem volt fokozott érdeklődés a mérkőzés iránt. Úgy tűnik a beléptetés rugalmasságán még lehetne javítani. A ZTE KK jobban kezdett ellenfelénél, tulajdonképpen az elején már ellépett, bár nem jelentős mértékben. Biztosan vezetett Harris és Wilson voltak a gólfelelősök, a másik oldalon Martinról volt ugyanez elmondható. A zalaiaknál ezúttal már pályára lépett a szerdán még hiányzó Harris, és a második negyed elején 31-22-t is mutatott az eredményjelző, de a Kaposvár jó védekezéssel megakadályozta, hogy tovább növelje előnyét a ZTE KK. A vendégeket irányító Nikola Lazics csapata – hasonlóan a zalaiakéhoz – légiósokra épül, ebben nincs meglepetés, így tulajdonképpen minden azon múlt, hogy a főleg külföldi kosarasoknak miként jön ki a lépés. Nos, nagyjából ugyanazt a teljesítményt nyújtották, hogy aztán a Kaposvár elkezdett pontosabb lenni. Ennek volt az eredménye a felzárkózás (33-30, 36-34), miközben sorozatban maradtak ki a hazai lehetőségek. A félidő végén már a vezetésért támadott a somogyi csapat, és az, hogy ez nem következett be, Wilson és Guyton hármasainak volt köszönhető (44-39).

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Nem mondhatni, hogy gördülékenyen indult volna a második húsz perc. Az egerszegiek gyengén támadtak, ami igencsak szembetűnő volt, aztán Révész hármasa enyhített ezen valamit (53-47). De ez sem segített, ugyanis a Kaposvár Krnjajski hármasával fordított (55-56) és kezdte kézbe venni a mérkőzést. Egyértelműen a Kaposvár akarata érvényesült Bajban volt Teo Cizmic együttese, hiszen semmi jel nem mutatott arra, hogy ki tudna jönni a gödörből, amibe egyértelműen belekerült (56-59). A harmadik negyedben 11 pontot ért el a ZTE KK, ami nagyon kevés... A lelátói hangok arra engedtek következtetni, hogy nem elégedettek a látottakkal és akkor finoman fogalmaztunk. Harris egyenlített, majd Guyton negyedik hármasa sokat jelentett csapatának. Ő tűnt az egyik nyerő embernek ezen az estén, s hogy gyorsan ráerősítsen erre egy újabb duplával (66-63). Érdekes, hogy a lepattanók terén nagy fölényben volt a ZTE KK, a támadólepattanók aránya a negyedik negyed elején 13-4 volt a javára, mégis csak küzdött, hogy győzelmi esélyét életben tartsa.

Nagyon izgalmas végjáték ígérkezett (69-70), aztán Wilson zsinórban szerzett öt pontjával a ZTE KK 76-72-re módosította az állást. Másfél perc volt hátra a találkozóból, de így is rezgett a léc, de végül az egerszegiek ha nagy nehezen is, de behúzták a találkozót. Nagy szűken, ezt tegyük hozzá, méghozzá hazai pályán...

Teo Cizmic: – Először is gratulálok a csapatnak, hiszen óriásit küzdött. A mérkőzés előtt is tudtuk, hogy nehéz találkozó elé nézünk, hiszen a Kaposvár Kecskeméten győzött, ami mutatja, hogy jó csapat. Nehéz volt készülni a szerdai mérkőzés utáni események miatt is, de fontos volt, hogy jó mentális állapotba kerüljünk a folytatáshoz, amihez ez a siker kellett.

Nikola Lazics: – Gratulálok az ellenfélnek, de saját csapatomnak is, hiszen egy kemény meccsen veszítettünk egylabdás találkozót. Az első negyedben a ZTE közel harminc pontot dobott, ez nem megengedhető, és sokkal több támadólepattanót is szedett. Mi csak ezt követően kezdtünk el jól játszani, de a végén nem voltunk elég frissek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában