Frissen Zalából

2021.09.30. 19:43

Kézilabda NB II.: a második fordulót játszották, pozitív a zalaiak mérlege

Pozitív mérleggel zárta a kézilabda NB II. második fordulóját megyénk három csapata: a hévízi nők és a kanizsai férfiak nyertek, míg utóbbi klub hölgyei ezúttal a tisztes helytállásig jutottak.

Góth Imre, Kühne László

A kanizsai férfi kézisek (feketében Csalló Ádám) először nyertek a bajnokságban

Forrás: ZH Archív

Fotó: Gergely Szilárd

Nők, Délnyugati-csoport:

Hévíz–Gárdony-Pázmánd NKK U22 29-27 (15-11)

Hévíz 100 néző. Jv.: Kőhalmi, Schneider.

Hévíz: Molnár 1 – Horváth L. 1, Burghardt V. 6, Holczbauer, Balogh B. 4, Burghardt L. 12, Pem. Csere: Gergály, Morácz 3, Fekete 2, Balogh N., Holczer. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

Első alkalommal találkozott bajnoki mérkőzésen a két együttes, és az összecsapás előtt az NBI/B-s csapat jól képzett utánpótlása tűnt esélyesebbnek. A remekül felkészített hazaiak azonban rácáfoltak minderre, hiszen végig vezetve megérdemelten nyertek a sportszerű mérkőzésen, elsősorban kapusuknak és a 13 lövéséből 12 gólt szerző Burghardt Lukréciának köszönhetően. A meccs érdekesége volt, hogy míg a hazaiak egy, addig a vendégek 11 büntetőt lőhettek, illetve hogy mindkét csapat kapusa szerzett gólt.

Jók: Burghardt L. (mezőny legjobbja), Molnár, Balogh B.

Alba Fehérvár KC U22–Tungsram SE 23-21 (13-13)

Székesfehérvár, 50 néző. Jv.: Ihász, Pápai.

Tungsram: Dudora – Szmodics V., Szabó E. 11/5, Füstös 2, Csivre V. 3, Kovács B. 2, Szmodics D. 3. Csere: Tóth V., Horváth Sz. (kapusok), Ács, Andor, Csivre E., Horváth A., Kálovics E., Kovács D., Majoros. Edző: Baranyai Zsolt.

A kanizsaiak edzője, Baranyai Zsolt elégedett lehetett a csapattal, hiszen 25 percig maximálisan betartották a játékosok a taktikai utasításokat, és ennek is köszönhetően még öt góllal is vezettek a komoly játékerőt képviselő fehérváriak ellen. Akkor azonban egy buta megmozdulás miatt kaptak egy teljesen felesleges piros lapot, és onnantól megváltozott a teljesítményük. Védekezésben és a kapuban még így is remekeltek a kanizsaiak egy olyan meccsen, melynek nem ők voltak az esélyesei. Az eredmény miatt bizonyára csalódottak lehettek a Tunginál, ugyanakkor a játékukkal és a hozzáállásukkal nem lehetnek elégedetlenek.

Jók: Dudora, Szabó E., Szmodics D.

A kanizsai férfi kézisek (feketében Csalló Ádám) először nyertek a bajnokságban
Fotó: Gergely Szilárd / ZH Archív

Férfiak, Délnyugat:

Kiskőrös KS–Tungsram SE 20-25 (7-15)

Kiskőrös, 70 néző. Jv.: Kovács G., Papp B.

Tungsram: Szabó M. – Sass, Szabó G. 10/2, Kovacsics, Hári 5, Péter 6, Szöbölődi 2. Csere: Gelencsér A., Kovács D. (kapusok), Kiss G., Kozics 2, Csalló, Marics. Játékos-edző: Csalló Ádám.

Az első fordulóban egyik csapat sem gazdagodott siker­élménnyel, így egyértelműen szerettek volna javítani a második körben. A kanizsaiak alkalmazkodtak ehhez jobban, hiszen az első felvonásban remekül akasztották meg a hazaiak támadásait, míg ők maguk többször is tetszetős és eredményes akciókat vezettek. Nem véletlenül volt elégedett a látottakkal a kanizsai kézilabdázók játékos-edzője, Csalló Ádám. A második harminc percről ezt már nem mondhatta el, hiszen a kiskőrösiek zárkózni tudtak, s ugyan a végeredmény biztos nagykanizsai sikert mutat, Szabó Gergelyék leginkább csak annak örülhettek, hogy megszerezték a győzelemért járó két pontot.

Jók: Szabó G., Szabó M., Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában