Frissen Zalából

2021.09.06. 14:00

Kezdetét vette a negyvenedik Zalakarosi Sakkfesztivál

A fürdővárosban tegnap vette kezdetét a jubileumi, negyvenedik Zalakarosi Sakkfesztivál.

Horváth-Balogh Attila

A sakkfesztivált ezúttal új helyszínen rendezik meg Fotó: Gergely Szilárd

A játszmákra 61 sakkozó érkezett hazánk minden részéből, illetve Németországból, Lengyelországból és Nagy-Britanniából is. A versenyre új helyszínen, a közelmúltban átadott gyógyhelyi látogatóközpontban kerül sor. A tegnapi ünnepélyes megnyitón a főszervező, Horváth Sándor köszöntötte a játékosokat és kísérőiket, majd Novák Ferenc polgármester kapott szót.

- A fürdő mellett hatalmas értéke Zalakarosnak a sakk is – jelentette ki a polgármester. – A fürdő az elmúlt 56 évében 30 milliónál is több vendéget fogadott, a sakkversenyre pedig annak 40 éve alatt a Föld minden pontjáról érkezett már játékos, talán csak a Déli-sarkról nem.

A sakkfesztivált ezúttal új helyszínen rendezik meg Fotó: Gergely Szilárd

Rendkívül fontos szerepet tölt be településünk életében a sport: az elmúlt héten egy több száz fős kosárlabdatornának adtunk helyszínt, hamarosan egy hasonló érdeklődésre számot tartó futóverseny lesz a városban, azt követően pedig kerékpárversenyt tartunk, amire már eddig több, mint ezren neveztek.

Most pedig önöknek, a sakkfesztivál résztvevőinek szeretnénk jó házigazdái lenni. Nádasi Tamás, a Magyar Sakkszövetség alelnöke bejelentette: jövőre várhatóan újra magyar bajnokságot rendeznek a fürdővárosban, Ódor László, a látogatóközpontot működtető Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig a sakkhoz fűződő személyes élményeit osztotta meg a játékosokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában