Frissen Zalából

2021.09.15. 20:09

Csáktornyán kezdték a szezont a zalai karatékák

Medimurje Open néven rendeztek WKF karate versenyt a horvátországi Csáktornyán, ahol hét ország hetvenhét klubja között a zalaegerszegi Toriki KHKE is megmérette magát.

Kerkai Attila

A kép két szélén Osbáth Hanna és Lora, középen pedig Farsang Attila és Takács Virág Vivien

Fotó: Toriki KHKE

A Toriki karatékái nem először vettek részt ezen a hagyományos, számukra a szezon első nemzetközi megmérettetését is jelentő viadalon, melyen a horvátok mellett szlovén, olasz, bosnyák, szlovák és osztrák válogatott sportolók is tatamira léptek.

A kép két szélén Osbáth Hanna és Lora, középen pedig Farsang Attila és Takács Virág Vivien
Fotó: Toriki KHKE

A Toriki KHKE tagjai közül a serdülő lányok +47 kg-os súlycsoportjában Osbáth Hanna és Osbáth Lora külön ágon indult. Az első fordulóban hozták az elvárt jó formát és továbbjutottak. A második körben szoros küzdelemben vereséget szenvedtek, így a vigaszágon folytatták a küzdelmet. A harmadik helyért vívott csatában határozottan küzdöttek és bronzéremmel tértek haza. Farsang Attila (U14) a –55 kg-os kategóriában remekül helytállt: élete második versenyén a dobogó harmadik fokára állhatott.

A Toriki válogatottban is bemutatkozott felnőtt versenyzője, Takács Virág Vivien sérülése miatt hosszú kihagyás után tért vissza. A nyári felkészülése során a sérülése kiújult, Csáktornyán azonban tíz nap pihenő után nevezett 55 kg-os súlycsoportban. Remekül indult az első küzdelem, 4-1 re vezetett horvát ellenfele ellen, amikor egy rossz földre érkezés után sérülése felerősödött, többször kilépett a küzdőtérről, amit leléptetéssel büntetett a vezetőbíró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában