Frissen Zalából

2021.09.26. 14:25

A hétvégén immár 14. alkalommal rendezték meg a MAPEI Tour de Zalakarost (videó)

Az idei Tour de Zalakaros díszvendége volt a magyar kerékpársport büszkesége, Valter Attila is, aki a Giro d'Italia háromhetes kerékpáros körversenyén több napon át viselhette az összetettben élen álló kerékpárosnak kijáró rózsaszín mezt.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön a Villtek Teljesítménytúra mezőnye rajtol el éppen

Fotó: Gergely Szilárd

Ezidáig Valter Attila az egyetlen olyan magyar versenyző, aki magára ölthette a trikót. A nagyszerű sportember szombat délután a Karos Korzó rendezvényközpontnál dedikált, majd részt vett a Zobori Kid's Ride by Bianchi gyermekverseny eredményhirdetésén, ahol a gyerekek kérdezhettek is tőle. Ezeken kívül a hétvégén több helyszínen is találkozhattak vele az érdeklődők.

Képünkön a Villtek Teljesítménytúra mezőnye rajtol el éppen
Fotó: Gergely Szilárd

Szombaton a Szabadics Ride Company Challenge céges csapatverseny és a Zobori Kid's Ride by Bianchi gyermekverseny, vasárnap pedig a 60 kilométeres Villtek Teljesítménytúra, a 33 kilométeres Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúra, valamint a 137 kilométeres Spirit Auto – Skoda Országúti Maraton mezőnyét rajtoltatták el. Vasárnap a futamok résztvevőit Czimondor Nándor, a fürdőváros turizmusért felelős alpolgármestere köszöntötte, kitérve arra: Zalakaros önkormányzata számára rendkívül fontos, hogy a kerékpársport hódolóinak minél komfortosabb körülményeket teremtsenek, hiszen a város az aktív pihenés helyszíne és egészséges életmódra ösztönző turisztikai desztináció.

Jankovics Ferenc főszervező, a töretlenül fejlődő verseny (az első megmérettetésen 136-an indultak, ma már kétezernél is többen neveznek egy-egy alkalomra) ötletgazdája és megvalósítója, a Teker Egyesület alelnöke pedig azt mondta lapunknak: a MAPEI Tour de Zalakaros mára Magyarország legrangosabb, legnagyobb kerékpáros versenyévé nőtte ki magát. A végcél pedig egy nemzetközi kerékpáros maraton megvalósítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában