Frissen Zalából

2021.08.22. 08:32

Waltner Róbert: Nagy lökést ad az első győzelem

Mint ismert, a ZTE FC 2-1-re legyőzte a DVSC-t a labdarúgó NB I 4. fordulójában.

nemzetisport.hu

Waltner Róbert, a Zalaegerszeg vezetőedzője az OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Debreceni VSC - ZTE FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. augusztus 21-én.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

LABDARÚGÓ NB I

4. FORDULÓ

Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE FC 1–2 (Korhut 65., ill. Skribek 29., Grezda 86.)

Toldi Gábor, a Debrecen vezetőedzője

–Hogyan értékeli a mérkőzést?

–A meccs tanulsága, hogy nem szabad egy félidőnyi előnyt adni az ellenfélnek. Rosszul kezdtük a találkozót, nem voltunk elég agresszívak. A Zalaegerszeg meg is szerezte a vezetést, majd a cseréknek köszönhetően más Debrecen futott ki a pályára második félidőre. Jogosan egyenlítettünk ki, ám összességében megérdemelten győzött a Zalaegerszeg. Az első félidő miatt nem érdemeltük meg a három pontot, ilyen kevés lelkesedéssel nem lehet nyerni. Amióta itt vagyunk, ez volt a leggyengébb félidőnk.

–Érdekes összeállításban lépett pályára a Debrecen, mi volt az oka?

–Alaposan átgondoltuk, majd úgy döntöttünk, hogy ezt a védelmet küldjük pályára. Marko Nikolics csak a kispadon ült, nem volt olyan állapotban, hogy játsszon, ráadásul sérülések is hátráltatnak bennünket. Beszélhetünk a középső védőinkről, ám velük volt a legkevesebb probléma.

–Marco Rossi szerdán keretet hirdet a szeptemberi vébéselejtezőkre, mit mondana neki, ha Dzsudzsák Balázsról érdeklődne?

–Tiszta szívvel ajánlanám Marco Rossi szövetségi kapitánynak Dzsudzsák Balázst. Az elmúlt fordulókban kimagasló teljesítményt nyújtott az NB I-ben. Ritka a hozzá hasonló képességű futballista a magyar első osztályban.

Waltner Róbert, a Zalaegerszeg vezetőedzője az OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Debreceni VSC – ZTE FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. augusztus 21-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Waltner Róbert, a Zalaegerszeg vezetőedzője

–Mit jelent a csapatnak az első győzelem?

–Nagy lökést ad. Jó érzés ünnepelni az öltözőben, hétfőn egészen más hangulatban kezdődik a hét. Nagyobb lett az önbizalmunk, és remélem, további szép eredményekben lesz részünk. Húsz éve is nehéz volt Debrecenben játszani, most is az volt. Megérdemelten győztünk, több helyzetünk volt. Külön örülök, hogy a kapott gól után sem törtünk össze, sikerült felállni, majd a győztes gólt is megszereztük.

–Úgy tűnt, jól működött a letámadásuk, sok labdát szereztek a Debrecen térfelén.

–Tudatos volt. Való igaz, sok labdát szeretünk a Debrecen térfelén, ám amikor nem sikerült, nehéz helyzetbe kerültünk. Csereként jöttek a friss játékosaik, megpróbáltak folyamatosan betörni a tizenhatoson belülre. Volt sok pozitívum a védekezésünkben, ám néha hibáztunk is.

–Dzsudzsák Balázs a Debrecen legjobbja volt, készültek rá külön a mérkőzés előtt?

–Igen. Mindenki ismeri a képességeit, nem lehet leírni. Jól mozgatja mélységből a csapatát, indításai, szöglet- és szabadrúgásai nagyon veszélyesek. Megpróbáltuk nyomás alá helyezni, hogy ne tudja szervezni a játékot. Régen is voltak játékosok, akiket még a mellékhelyiségbe is követtek a védők, ám ma már nem lehet külön játékost állítani az ellenfélre.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/zte-bravur-debrecenben-5514881/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában