Frissen Zalából

2021.08.05. 20:34

Teo Cizmic és stábja bemutatkozott a ZTE KK-nál

Szerda este ugyan megtartotta első közös edzését Teo Cizmic, a Zalakerámia-ZTE KK férfi-kosárlabdacsapatának nemrég kinevezett új vezetőedzője, ám a klub csütörtökön délelőtt tartotta meg azt a sajtótájékoztatóját, amely az új stáb és annak tagjai bemutatására szolgált. Új szelek fújnak az egerszegieknél.

Kerkai Attila

Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője mutatja be a szakmai stáb új tagjait, balról Debreceni Dániel, Baki Gergely, Teo Cizmic vezetőedző, Puskás Artúr és Bokor Laura, akik mindannyian nagy reményekkel várják a közös munkát Fotó: Jóna

Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője elöljáróban elmondta: a keret valamennyi szerződtetett kosárlabdázója ott volt az első edzésen, csupán az U18-as válogatottal külföldön tartózkodó Csuti Kornél hiányzott. És már ez is újdonság: valamennyi kiválasztott légiós itt volt a felkészülés első edzésén, ami egyébként indokolt is, hiszen az új bajnokság első hivatalos játéknapja szeptember 22.

Arra sem volt még példa, hogy öt külföldi kosarassal indítsanak az egerszegieknél, és arra sem, hogy szakmai igazgatót nevezzenek ki, aki az utánpótlás- és a felnőttcsapat szakmai munkájáért felel.

Puskás Artúr személyében az egerszegi kosárlabdaéletben teljesen új szereplő látott munkához – ahogy hallottuk, nagy lelkesedéssel és ambícióval.

– Óriási megtiszteltetés, hogy itt lehetek a ZTE KK-nál, ezt életem egyik legnagyobb lehetőségének tekintem – mondta a három évre kinevezett szakmai igazgató. – Előtte nyolc évig a Bp. Honvéd csapatánál dolgoztam, de már a telefonon történt érdeklődéskor tudtam, hogy elfogadom az egerszegiek felkérését. Azt tartom, hogy szunnyadó gigász a ZTE KK csapata, amellyel megpróbálunk egy irányba elmozdulni. Ez nem megy majd egyik napról a másikra, de amit Teo Cizmic vezetőedzőnk is képvisel, azzal meggyőződésem, hogy új arculatát is látják majd a csapatnak.

Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője mutatja be a szakmai stáb új tagjait, balról Debreceni Dániel, Baki Gergely, Teo Cizmic vezetőedző, Puskás Artúr és Bokor Laura, akik mindannyian nagy reményekkel várják a közös munkát Fotó: Jóna

Két új stábtag – illetve három… – bemutatása következett. Bokor Laura fizioterapeuta nagy várakozással tekint az új munkája elé, ahogy Debreceni Dániel erőnléti edző is. Mindketten fiatalok, ám nagy ambícióval rendelkeznek. A harmadik új stábtag sem öreg, csupán edzőként láthatjuk fiatalnak az új szerepkörben. A Kaposvárról visszatért Baki Gergelyt, a 2010-es egerszegi bajnokcsapat tagját nem kellett bemutatni, ő másodedzőként vesz részt a munkában.

És akkor Teo Cizmic vezetőedző következett, szintén ismerősként: Körmenden és Pakson is dolgozott már a magyar élvonalban. A horvát szakember a szlovén bajnokcsapat, a Cedevita Ljubljana másodedzőjeként dolgozott az elmúlt szezonban.

– Kihívás most visszatérni Magyarországra, és nagy megtiszteltetés, hogy rám gondoltak, ezt külön köszönöm a városnak és a klubnak – mondta Teo Cizmic a sajtótájékoztatón. – Szeretek nagy stábbal dolgozni, mert mindenkinek megvan a feladata, és több szem többet lát. A stáb tagjairól is beszereztünk minden információt, és ugyanez igaz a keret tagjaira. Olyan kosarasokat igazoltunk, akiknek a karaktere megfelel annak, amit képviselni szeretnénk.

A magyar játékosokat eleve ismertem, volt, akivel dolgoztam is együtt. A külföldiek esetében pedig – mivel profi edző vagyok – követem azoknak a pályafutását, akik az egyetemi bajnokság után átköltöznek Európába. A szakmai mellett fontos volt az emberi tulajdonságuk is.

Elhangzott, hogy a Zalakerámia-ZTE KK-tól – amely az elmúlt szezonban a bennmaradásért küzdött – a rájátszásba kerülést várják most el. Hogy mindez kivitelezhető lesz-e, talán még korai kérdésnek tűnhet, de Teo Cizmic erre is válaszolt lapunknak.

– Először egyénileg kell a játékosokat felkészíteni, majd utána a csapatot összegyúrni – hallottuk tőle. – Mindig azt tartom, hogy nincs verhetetlen ellenfél, és így fogunk készülni. Nem ígérgetek, ezt nem szeretem, mert aki ezt teszi, az hazudik. A lehető legjobb teljesítményt szeretnénk kihozni magunkból, felvenni mindenkivel a kesztyűt, és egy magasabb szintet képviselő csapatot teremteni. Ehhez meg kell lenni a belső hajtóerőnek mindannyiunkban.

A csapat az edzőmérkőzéseit már augusztus 21-én megkezdi, de csak egy tornán, a Göcsej Kupán vesz részt. Puskás Artúr azt is elárulta: augusztus 29-én az Eötvös-iskolában olyan szurkolói összejövetelt szerveznek, amely egyfajta családi nap is lesz, amelyből hagyományt szeretnének teremteni.

Szóval új szelek fújnak a ZTE KK-nál…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában