lovas sport

2021.08.19. 07:00

Muravidéki Vágta: harcosok is bemutatkoznak

A nemzetiségi futamban tíz település lovasai mérkőznek meg, a szlovén futamban pedig nyolcan állnak starthoz az idei Muravidéki Vágtán. A Nemzeti Vágta szlovéniai selejtezőjét szombaton tartják a városban.

Gyuricza Ferenc

A szervezők tegnap sajtótájékoztatón ismertették a rendezvény részleteit. A 2021- es Muravidéki Vágta már az ötödik lesz, ezúttal is az Arxa Szállodával szemközti téren. A program délelőtt 11 órakor kezdődik, s az ünnepélyes megnyitó után rögtön meg is tartják az előfutamokat. A döntőre várhatóan 18.30- kor kerül sor. Napközben számos kiegészítő programot – közte csikós- és huszárbemutatókat, illetve történelmi hagyományőrző produkciókat – láthat a közönség: 13.30-kor a honfoglalás kori, 14.15-től római kori haditechnikával ismertetik meg az érdeklődőket, 15 órakor a barbárok és a Római Birodalom közti összecsapásokat szimulálják, 15.30- kor pedig római kori kocsiverseny is lezajlik. A rendezvény ingyenesen látogatható, de a részvétel védettségi igazoláshoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában