Frissen Zalából

2021.08.01. 21:03

A ZTE II. bravúros sikere Kanizsán

Vasárnap a Nyugati csoportban is elkezdődött az új szezon a labdarúgó NB III.-ban. Az osztály három zalai csapata közül kettő megyei rangadót vívott, a harmadik pedig újoncként hazai környezetben mutatkozott be.

BI, KL

A gyirmóti fiatalok (sárgában) megbüntették a hibákat Fotó: Pezzetta Umberto

FC Nagykanizsa- ZTE FC II. 0-2 (0-1)

Nagykanizsa, 350 néző. Jv.: Maml.

Nagykanizsa: Horváth M. – Bagó, Kovalovszki, Major, Tóth G. – Kószás, Nikics, Béli M. (Talabér) – Szabó P. (Kobra), Vlasics, Lőrincz (Bohata). Vezetőedző: Koller Zoltán.

ZTE II.: Köcse – Tanasin, Őr, Dóczi, Jóna – Papp L. (Papp Cs.), Németh E., Szántó (Megyesi), Kun, Szökrönyös (Csóka D.) – Beke (Fehér). Vezetőedző: Bozsik József.

Gólszerzők: Beke (26.), Fehér (80.).

Igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a hazai csapat, melyet sérülések tizedeltek illetve új labdarúgói is akadnak szép számmal. A vendégek Beke Péter „tankszerű” meglódulásaira építettek, és éppen ő szerezte meg a vezető gólt. Fordulás után nagy elszántsággal rohamozott a házigazda, de a ZTE okosan őrizte előnyét. Majd a hajrában eldöntötte a meccset.

Koller Zoltán: „Az eredménnyel természetesen nem lehetek elégedett, de a játékunk azért nem festett rosszul. Csapatunk még alakul. Az első gólt buta hiba előzte meg. A második félidő elejét sikerült megnyomnunk, volt kapufánk, helyzetünk, szögletünk, de ezúttal semmi nem jött be. Haladunk tovább, és biztos vagyok abban, hogy ez a csapat még sok örömet szerez majd a szurkolóinknak.”

Bozsik József: „Úgy készültünk, hogy az elmúlt szezon negyedik helyezettjéhez, tehát nagyon jó csapathoz látogatunk, amely az előző idényben is szép sorozatokat tudhattak magáénak. Szerettük volna az előző pontvadászatbeli jó szériánkat folytatni és nagy eredménynek tartom, hogy megyei rangadót sikerült megnyernünk idegenben, és olyan ifjú játékosokat is be tudtunk, mint Csóka Dominik vagy éppen Papp Csongor.”

A gyirmóti fiatalok (sárgában) megbüntették a hibákat Fotó: Pezzetta Umberto

Tarr Andráshida-Gyirmót FC Győr II. 1-3 (0-0)

Zalaegerszeg 100 néző. Jv.: Horváth P. ASC: Czirjék – Szinay (Pataki 84.p.), Kovács L. (Csongár 57. p.), Pajor, Szabó M., Kalamár, Fábián, Vass B. (Bertalics 67. p.), Czafit (Czotter 67. p.), Czene (Temlén 58. p.), Péntek. Edző: Dobos Sándor. Gólszerzők: Szabó M., Illetve Mayer (2), Bagó.

Két év után tért vissza az NB III.-ba Andráshida, szintén újonc gyirmóti tartalékok ellen. Jól kezdett a hazai csapat: az első félidőben irányított, kapufát is lőtt, illetve helyzeteket hagyott ki. Fordulás után egy darabig hasonló mederben folyt a találkozó, majd egy megpattanó labdával vezetést szerzett a vendégcsapat. Két percen belül megduplázta előnyét a Gyirmót, védelmi hiba után. Nem adta fel a házigazda: szépített és küzdött az egyenlítésért.

 

Egy kóbor kontra támadás végén azonban bebiztosította győzelmét a vendégcsapat. Az Andráshida az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést, fordulás után a vendégek jól használták ki kevés lehetőségüket.

Dobos Sándor: „Játékban jók voltunk. Meg kell tanulnunk, hogy a hibáinkat a harmadosztályban már könyörtelenül büntetik.”

A forduló további eredményei: Fehérvár II.-Puskás II. 0-2, Veszprém-Komárom 2-0, Érd-Bicske 4-1, BVSC-Gárdony 2-0, Balatonfüred-Kelen SC elmaradt, Tatabánya-ETO Akadémia 1-4.

Lapzárta után: Pápa-Sopron, Kaposvár-Mosonmagyaróvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában