Frissen Zalából

2021.08.15. 20:01

A vihar lecsapott, félbeszakadt a ZTE FC mérkőzése

Ugyanúgy, mint két hete a bajnoki nyitányon, a 3. fordulóban is vasárnap kora este lépett pályára a ZTE FC NB I-es labdarúgó csapata. A köztes fordulóban a ZTE FC Mezőkövesden kapott ki, itthon javítani akart. Vezetett is, de fordított a Puskás FC, a mérkőzés pedig vihar miatt a 70. percben félbeszakadt.

Kerkai Attila

20210815 Zalaegerszeg Labdarúgó nb1 ZTE FC (kék)-Puskás Akadémia FC (fehér) Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Három eltiltott is volt a ZTE FC csapatából, közülük az egyik Waltner Róbert vezetőedző, aki így csak a lelátón foglalhatott helyet, a kispadon pedig Ferenczi István és Molnár Balázs edzők irányítottak. A védelem közepéből pedig kiállítás miatt kiesett Kálnoki-Kis Dávid, illetve Bobál Dávid. Ahogy arra számítani lehetett, két fiatal, Németh Erik és Sebestyén Lóránt került be a csapatba, a védelembe

Ami a másik oldalt illeti, a Puskás FC-ben is volt két eltiltott (Nagy Zsolt, Joao Nunes). A felcsútiak egy hete 6-1-es vereséget szenvedtek a Pakstól, nem volt tehát kérdés, mennyire szeretett volna bizonyítani Hornyák Zsolt együttese, hogy az a vereség számára csak kisiklás volt. A legutóbbi ezüstérmes ellen a ZTE FC egy kifejezetten jó első tíz perccel nyitott, hiszen jól zárt, gyorsan támadott és 8. percben egy nagy helyzete is volt, amikor Koszta lövését még kiütötte a kapus, de érkezett Babati, aki csak azért nem talált be, mert Stronatti hátán megpattant a labda, ami így centikkel fölé ment. De aztán gyorsan jött a vezetés. is. A 14. percben Komáromit zavarta meg Németh, akinek a lábáról a labda pontosan Skribek elé került, ő pedig a középről, 14 méterről nagy gólt lőtt a bal felső sarokba, 1-0. Teljesen megérdemelten vezetett a ZTE FC, amely ellen nem tudott komoly helyzetbe kerülni a Puskás FC, s mintha nem is érezte volna a játék ritmusát a vendégegyüttes. Az ivószünet után volt egy kis időszak, amikor a vendégek kerültek fölénybe, a zalaiak kontrákra hagyatkoztak, de a félidő hajrájára kiegyenlítődött minden, csak az eredmény nem: mindez egyértelműen a ZTE szempontjából volt biztató.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A második félidőre nem cseréltek a szakvezetők, de közeledett a vihar, amivel már számolni kellett. A Puskás FC próbálkozott, de határozott volt a házigazda és az első NB I-es meccsét játszó Sebestyén Lóránt megmozdulását a nézők is megtapsolták. A pályán túl sok minden nem történt, de az 54. percben egyenlített. a Puskás FC. Méghozzá a legutóbb kölcsönben Egerszegen szereplő Favorov révén, aki egy szöglet után lőtt ballal kapura, középen Sebestyén testén irányt változtatott a labda, ami így a kapu közepében kötött ki, 1-1. Most viszont már a ZTE-n volt a sor, hogy változtasson, ugyanis nagyon visszafogottá vált. Közben orkánerejű széllel megérkezett a vihar, és a vezetést is átvette a Puskás FC. A 64. percben Deutsch bal oldali beadását Puljoc az ötösről helyezte a kapuba, 1-2. A játék láttán nem volt meglepő a fordulat, hogy aztán a játék megszakadjon... Olyan erővel csapott le a vihar, hogy a 70. percben Bogár Gergő játékvezető megszakította a játékot. A csapatok az öltözőbe vonultak, a nézők pedig menedéket kerestek. Borzalmas volt az idő, rég nem látott vihar csapott le.

A játék nem folytatódhatott, így Bogár Gergő játékvezető lefújta a találkozót. Méghozzá vasárnapra. A folytatásról a versenybizottság dönt, nagy valószínűséggel a 70. perctől. De, hogy mikor, az még nem ismert.

ZTE FC–Puskás Akadémia FC 1-2 (1-0) – félbeszakadt vihar miatt

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1737 néző. Jv.: Bogár (Kóbor, Aradi).

ZTE FC: Demjén – Németh E. (Lesjak, 65.) Serafimov, Sebestyén, Gergényi – Sankovic – Babati (Grezda, 65.), Halilovic (Spoljaric, 65.), Bedi, Skribek – Koszta. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Puskás FC: Tóth B., – Favorov, Spandler, Stronatti, Deutsch L. – Van Nieff, Plsek – Gera D. (Slagveer, 69.), Corbu, Komáromi – Puljic. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gólszerzők: Skribek (14.) illetve Favorov (54.), Puljic (64.).

Sárga lap: Komáromi (12.).

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/szerdan-fejezik-be-a-zte-fc-puskas-fc-merkozest-5500307/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában