Frissen Zalából

2021.07.07. 20:43

Szlovéniában játszott a ZTE és a Kanizsa is

Kedden késő este ismét megváltozott a ZTE FC szerdai felkészülési programja: a kék-fehérek mégsem szerepeltek villámtornán a muravidéki városban, ugyanis szlovén első osztályú ellenfelet találtak maguknak.

KL, KA

Kék szerelésben a zetés Bedi Bence az egerszegiek múlt heti, Haladás elleni előkészületi mérkőzésén Fotó: archív/Szekeres Péter

Fotó: Szekeres Peter

Így Lendvára csak az NB III.-as FC Nagykanizsa látogatott, az eredeti tervek szerint. Illetve még az utazás előtt a zalaiak bejelentettek két új igazolást: a 29 éves Kószás Krisztián és a nála nyolc évvel fiatalabb Kovalovszki Máté is a Lipót Pékségtől érkezik a csapathoz.

NK Nafta 1903–

FC Nagykanizsa 2-0 (1-0)

Lendva, zárt kapuk mögött. Jv.: Bukovec.

Nagykanizsa: Horváth M. (Borsi) – Pál D. (Kapuvári), Kovalovszki (Vajda B.), Major, Tóth G. – Szabó P. (Török), Bagó Be., Kószás (Rózsa) – Ekker (Csavari), Török (Kobra), Vlasics (Lőrincz). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Stare (40.), Haljeta (72.).

Kék szerelésben a zetés Bedi Bence az egerszegiek múlt heti, Haladás elleni előkészületi mérkőzésén Fotó: archív/Szekeres Péter

Összeszedetten kezdett a kanizsai együttes, mely az 5. percben, Vlasics lövésével a jobb kapufa tövét is tesztelte. A félidő felére a hazaiak több gyors ellencsapást is indíthattak, de a rekkenő hőségben az együttesek számára jól jött az ivószünet. A továbbiakban is a küzdelem dominált, majd a 40. percben egy előrelöbbölés után a szlovén másodosztályú Nafta szerzett vezetést Marsel Stare révén.

A második játékrész elején csipkedték magukat a vendégek, többek közt Ekker lövése jelezte, hogy a zalaiak szeretnének egyenlíteni. A 60. perctől a Lendva veszélyesebb lett, a 72. percben soraiból Nermin Haljeta növelte az előnyt. Onnantól fogva még inkább a Nafta akarata érvényesült, de a meccsen több gól már nem esett.

Közben a ZTE a szlovén első ligás ellenféllel mérkőzött Kidricevóban. Az egerszegiek által szerdán nap közben bejelentett új szerzemény, a bosnyák Emir Halilovic még nem lépett pályára a meccsen.

Koller Zoltán vezetőedző két oldalán az FC Nagykanizsa két új szerzeménye, Kószás Krisztián (balról) és Kovalovszki Máté Fotó: KL

Tabor Sezana–

ZTE FC 4-1 (1-1)

ZTE FC. 1. félidő: Demjén – Serafimov, Kálnoki-Kis, Bobál D., Gergényi – Sankovic, Tajti, Bedi – Skribek, Zimonyi, Babati.

2. félidő: Gyurján – Németh E., Sebestyén, Csóka D., Papp L. – Kovács D., Németh D. – Szökrönyös D., Koszta, Beke – Szalay.

A ZTE Bedi korai fejesével vezetett, de sorcserék után az ellenfél fordított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában