Frissen Zalából

2021.07.11. 18:33

Nemzetközi mezőny a 35 év feletti teniszezők első számú hazai viadalán

Egymást érik Keszthelyen a szeniorok részére szervezett teniszversenyek a Helikon TC és a SUN TC salakos pályáin. A közelmúltban rendezték meg Keszthely Város Teniszbajnokságát, és már minden készen áll a július közepi ITF-verseny mezőnyének fogadására.

Góth Imre

Résztvevők a városi bajnokságról: Márton Kálmán, Eke László és Varga István Fotó: Góth Imre

Az időjárás sajnos nem kedvezett a tenisz szerelmeseinek a keszthelyi városi teniszbajnokság megrendezésekor. A verseny során előfordult, hogy 40 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála, és ez természetesen alaposan próbára tette a 35 fős mezőnyt. A végső győztesek, 40+: Paulovitz Natasa, 45+: Farkas Kornél, 55+: Eke László, 65+: Pásti Mihály, 70+: Holló János lettek.

A 35 év feletti korosztályok képviselőit várja a két keszthelyi klub Magyarország Nemzetközi Szenior Teniszbajnokságára, amely július 13-án, kedden kezdődik és vasárnapig tart a Balaton-parti pályákon.

Résztvevők a városi bajnokságról: Márton Kálmán, Eke László és Varga István Fotó: Góth Imre

A minőségi teniszre vágyó sportrajongók tájékoztatására Horváth Imre a Helikon TC elnöke a következőket mondta:

- A Magyarországon megrendezésre kerülő legmagasabb besorolású ITF szenior versenynek leszünk ismét házigazdái. A korábban megszokott 280-300 résztvevővel szemben az előzetes visszajelzések alapján ezúttal 160-180 játékosra számíthatunk. Ez a létszám is szép eredménynek számít azonban, hiszen a koronavírus- járvánnyal kapcsolatos szabályok miatt a külföldi versenyzők jelentős része még nem tud bejönni az országba. A Helikon TC-ből indulnak világranglista-helyezett versenyzőink: Mészáros László, Eke László, Farkas Kornél és Román Ferenc. Mindenkitől döntős helyezést várunk, reméljük ez a teher nem nyomasztja őket. A korosztályonkénti besorolás a 35. évtől indul, 85+-ig tart és egyéni, páros, illetve vegyes páros számokban lesznek a versenyek.

Minden alkalommal tartanak partit a játékosok részére, a jó hangulatú baráti együttlétre idén a Halászcsárdában kerül majd sor. A sport mellett lehetőség lesz a város és a Nyugat-Balaton megismerésére. A házigazdák remélik: a viadalon szerzett élmények hatására idővel mindenki visszatér a térségbe.

- Elkezdtük szervezni július 31-én sorra kerülő, 21. éjszakai versenyünket is, erre még fogadunk nevezéseket. Érdemes benézni hozzánk, oktatást is tartunk és lehet kötetlenül játszani is – mondta zárásként a HTC elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában