Frissen Zalából

2021.07.08. 07:00

Zalai sikerek: országos csúcs és bajnoki cím is született a RAW Erőemelő Magyar Bajnokságon

Az Angyalföldi Láng sportcsarnokban rendezték meg a 2021. évi felnőtt, ifi, junior és masters RAW Erőemelő Magyar Bajnokságot, melyen a HagymaGym SE versenyzője, Horváth Mátyás Kolos két korosztályban is országos csúcsokat döntve lett aranyérmes.

Jóna István

Balról: Horváth Mátyás Kolos, Tancsics László, Hajmási György, Simán Mihály Fotó: Jóna

A megyeszékhelyi egyesület két versenyzővel képviseltette magát a bajnokságon. Férfi junior -83 kg-os kategóriában versenyzett Simán Mihály, aki guggolásban 160 kg-ot, fekvenyomásban 135 kg-ot, míg felhúzásban 210 kg-ot teljesített és 505 kg-os összetett eredménnyel a 9. helyen végzett.

Simán Mihály – akinek ez az első éve a junior kategóriában – fekvenyomásban és felhúzásban egyéni csúcsot állított fel. Célja jövőre a dobogós helyek egyikének megszerzése.

Balról: Horváth Mátyás Kolos, Tancsics László, Hajmási György, Simán Mihály Fotó: Jóna István

A HagymaGym másik versenyzője, Horváth Mátyás Kolos az ifjúsági és junior +120 kg-os versenyben indult, és mindkettőben magyar bajnoki címet szerzett. Saját korcsoportjában, az ifjúságiak között guggolásban 222,5 kg-os teljesítménnyel új országos csúcsot ért el, csakúgy, mint felhúzásban, ahol az új rekord 240 kg.

Emellett fekvenyomásban 115 kg-ig jutott. Az összetett eredménye 577,5 kg, ami szintén új ifjúsági magyar csúcs. A fiatal versenyző 2020 után idén is bajnoki címet tudott szerezni. Célja a magyar válogatottba való bekerülés, illetve nemzetközi versenyeken való indulás.

A versenyzőket Hajmási György és Tancsics László készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában