Frissen Zalából

2021.07.27. 19:48

Bajnoki cím és Eb-indulás: a ZTE emelője, Varga Martin Csongor óriásit fejlődött

Egyedüli egerszegi versenyzőként vett részt Varga Martin Csongor a nemrég megrendezett korosztályos országos bajnokságon és a ZTE SK súlyemelője nagyszerű sikert elérve országos bajnoki címet szerzett. Amely mellé bónuszként Európa-bajnoki részvétel is jár, hiszen a fiatal egerszegi versenyző is utazhat majd Lengyelországba edzőjével.

Kerkai Attila

A bajnoki dobogó tetején Varga Martin Csongor

Fotó: ZTE SK

A ZTE Súlyemelő Klub idén mindössze egy fővel vett részt a U15 és U17-es korosztályok országos bajnokságán, amelyet Tamásiban rendeztek meg. A verseny egyúttal válogató is volt a serdülő és ifjúsági Európa-bajnokságra. Az egyetlen zalaegerszegi versenyző, Varga Martin Csongor újabb kiváló versenyt teljesített, mellyel kvalifikálta magát az Eb-re is. A fiatal sportoló fejlődése hónapok óta töretlen, versenyről versenyre javította már eddig is az egyéni csúcsait.

Tamásiban az ifjúsági korosztályban (U17) a 73 kg-os súlycsoportban indult a ZTE emelője, aki öt jó fogást teljesített, miközben egyéni legjobbjait négyszer megjavítva versenyzett. Szakításban 98 kg-ig jutott, ebben a fogásnemben három érvényes gyakorlatot hajtott végre, lökésben két érvényes gyakorlata volt: az első, sikertelen próbálkozás után a 122 és a 125 kg-os súlyt is könnyedén emelte feje fölé. Összeredménye ezzel 223 kg lett, ami számára új egyéni csúcsot, és persze megérdemelt bajnoki címet is jelentett.

A bajnoki dobogó tetején Varga Martin Csongor
Fotó: ZTE SK

Varga Martin Csongor tavaly a serdülők között is bajnok volt, ám fejlődésére mi sem jellemzőbb, mint hogy az egy évvel ezelőtti eredményéhez képest 38 kg-mal emelt most többet, ami nagyon nagy fejlődést jelent. Ebben persze rengeteg munka van, amit nagy kitartással végzett edzőjével, Papp Péterrel.

Az egerszegi fiatal számára a következő megmérettetés a Lengyelországban augusztus 20-án kezdődő ifjúsági Európa-bajnokság lesz. Ezzel kapcsolatban Lőrincz István, a ZTE SK szakosztály-vezetője egy további jó hírt is megosztott velünk. A Ciechanówban rendezendő serdülő- és ifjúsági Eb-n a Magyar Súlyemelő Szövetség felkérésére Papp Péter lesz a kiküldött edző Varga Martin Csongor és még három magyar fiatal mellett.

– Nagy megtiszteltetés ez klubunknak – szögezte le Lőrincz István. – Örülünk, hogy ilyen szép eredményt ért el Varga Martin Csongor, amiben benne van a Spirit Autó támogatása, mely segített bennünket eljutni Tamásiba. Egy versenyzőnk és a vezetőedzőnk is ott lesz az Eb-n, aki a magyar fiatalokat segíti, ez pedig komoly elismerése klubunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában