Majális Letenyén

2024.05.01. 18:29

A város értékeit mutatták be

Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is értéktár nappal kötötték össze a majális rendezvényeit Letenyén. A dél-zalai kisváros kastélyparkjában szerda délután borkóstolóval, kiállításokkal, valamint kulturális bemutatókkal várták az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

A Hóvirág mazsorettcsoport a letenyei majálison

Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvény szervezője a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár volt, melynek igazgatója, Dömők József lapunknak elmondta: Letenye nemcsak hagyományokban bővelkedő település, de számos természeti, kulturális és művészeti értékkel is rendelkezik. Ezek egy részével a helyi lakosok sincsenek tisztában, ezért is tartják fontosnak megmutatni azokat.

- A majális programját úgy állítottuk össze, hogy abban a helyi művészeti csoportoké, így a Mákvirág citerazenekaré, a Hóvirág és Muragyöngye mazsorett csoportoké, valamint az alapfokú művészeti iskola táncosaié legyen a főszerep – magyarázta Dömők József. – Emellett kiállítás révén nyerhetnek betekintést a majálisra kilátogatók a helyi értéktárba felvett szellemi, kulturális, tárgyi vagy akár természeti értékekről, a legjobb letenyei borokat pedig itt helyben meg is kóstolhatják az érdeklődők. A rendezvényre a családokat várjuk, ezért van játszóház és népi játszótér is , míg a felnőttek számára zenés szórakoztató programokkal készültünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában