Frissen Zalából

2021.07.18. 20:34

A ZTE NKK az A csoportos visszatérésre készül

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a ZTE NKK női kosárlabdacsapata gyakorlatilag két évtized élvonalbeli tagság után indul ismét a második vonalat jelentő Amatőr NB I-ben. A cél viszont egyértelmű, „azonnal” visszajutni az NB I A csoportjába.

Kerkai Attila

Kovács Georgina egy év kitérő után tér vissza a ZTE NKK együtteséhez Fotó: Pezzetta Umberto

Fotó: Pezzetta Umberto

Néhány hete Tóth László, a ZTE NKK elnöke elmondta, eldőlt, hogy a csapat nem tud indulni az élvonalban, de az a tervük, hogy ismét a legjobbak közé kerüljenek. Az előző szezonban a csapat győzelem nélkül zárta az idényt, de volt egy halvány remény, hogy mégis felkérik az A csoportban való részvételre, ám ez végül nem történt meg.

Az előző szezonban amúgy is nagyon sok gonddal kellett megküzdenie az egerszegieknek, s már a bajnokságra való nevezés is sokáig húzódott, hiszen a pandémia miatt szponzorokat vesztettek. Végül sikerült egy fiatal játékosokból és rutinosabb kosarasokból összeálló keretet kialakítani.

Azonban mindez már a múlt. Az Amatőr NB I-re megkezdték a csapat kialakítását Bencze Tamás sportszakmai menedzserrel. A ZTE NKK törekvéseit a város is támogatja, hiszen mindenkinek az az érdeke, és ez a magyar kosárlabdasportnak is fontos, hogy Zalaegerszegen legyen élvonalbeli női csapat.

Kovács Georgina egy év kitérő után tér vissza a ZTE NKK együtteséhez Fotó: Pezzetta Umberto

A tavalyi szezonban Ambrus Péter irányította a munkát, aki viszont főállásban testnevelőként dolgozott. Bencze Tamás a klub honlapján evvel kapcsolatban elmondta: csak köszönet jár Ambrus Péternek, hiszen neki már abban is nagy szerepe volt, hogy a csapat egyáltalán el tudjon indulni a bajnokságban. A szakvezető jelezte, hogy tanári állását továbbra is megtartja, a klubnál viszont az a koncepció született meg, hogy az edző legyen főállású. Az edzői posztra végül egy fiatal szakembert, Czukor Bencét választották, aki eddig a soproni utánpótlásban dolgozott.

A játékoskerettel kapcsolatban pedig már konkrétumok is vannak. A ZTE NKK elsősorban saját nevelésű kosarasokra alapoz, így Dömötör Dorina, Horváth Fruzsina és Horváth Fanni, Szabó Kinga, Németh Kincső, valamint Óházy Julianna, továbbá a Sopronból viszszatérő Ács Alexandra alkotja majd a zalai magot. Egy év kitérő után Szombathelyről viszszatér csapatunkhoz a szintén saját nevelésű Kovács Georgina.

Ő az NB I-ben fiatal kora ellenére már sok tapasztalattal bíró kosaras, hiszen 17 éves kora óta volt tagja a csapatnak. Bár nem helyi, de zalai kötődésű Gorjanácz Ágnes – hiszen korábban játszott már a ZTE NKK-ban -, akit Ceglédről igazoltak le, Sánta Petra pedig a PEAC Pécs csapatától érkezik. A centerposztra a Sopron Basket második együttesétől igazolták le Soós Dorinát, továbbá a DVTK fiatal játékosával, Frindt Nikolettel is megegyeztek. A ZTE NKK felkészülése augusztus elején kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában