Frissen Zalából

2021.07.22. 20:49

A zalaegerszegi kajakozóknál az új motorcsónak a biztonságot is szolgálja majd

Az edzők munkáját segítheti az a több mint félmillió forint értékű könnyűszerkezetes motorcsónak, amit csütörtökön mutattak be sajtótájékoztatón a Gébárti-tónál.

Jóna István

Az új csónakban Herczeg Alíz edző és Várnai Tibor, az egyesület elnöke, mellettük a klub fiatal kajakosai

Fotó: Katona

A Zalaegerszegi Kajak-Kenu-Sárkányhajó Egyesület négy éve alakult, és a Gébárti-tónál kialakított bázisuk az évek során sokat fejlődött. Ezúttal az edzők munkáját segítő eszköz átadásáról számolhatunk be, ezt Vigh László országgyűlési képviselő vezette fel:

– Egy magánvállalkozás felajánlásának köszönhetően került beszerzésre a motorcsónak, ami lehetővé teszi, hogy az edzők ne a stégről, hanem a vízről irányítsák az edzéseket – tájékoztatott a képviselő.

Az új csónakban Herczeg Alíz edző és Várnai Tibor, az egyesület elnöke, mellettük a klub fiatal kajakosai
Fotó: Katona

Várnai Tibor, az egyesület elnöke megköszönte a felajánlást, és elmondta, hogy a kitűzött céljukat elérték azzal, hogy 20 főre nőtt az utánpótlás létszámuk. A most hadrendbe állított motorcsónak elsődlegesen az edzők munkáját fogja könnyebbé tenni, de emellett az edzések biztonsági hajója, míg versenyidőszakban a versenybírók használhatják. Nyári időszakban a strandon a különböző vízi eszközökről a tóba borulók gyors mentését segítheti.

Az egyesület elnöke zárásként elmondta, hogy terveik szerint augusztus végén, szeptember elején az 1000 méteres pályát kijelölő bójasor telepítése elkészül, és akkor majd saját rendezésű versenyeket is tarthatnak a Gébárti-tavon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában