Frissen Zalából

2021.07.20. 18:45

A Molnári csapata veretlenül zárt a III. osztály Déli csoportjában az élen

A Molnári együttese mindössze kétszer vesztett pontokat a Déli csoportban, végül veretlenül, 17 pontos előnnyel szerezte meg a bajnoki aranyérmet.

Bozó Péter

Molnári a Déli csoport győztes labdarúgócsapata

Fotó: ZH

A Molnári a legutóbbi szezonban 15 meccsből 14-et megnyerve állt az élen a félbeszakítás előtt, és a 2020/21-es bajnokságot is nagyon jól kezdte, első 19 mérkőzésén győztesen hagyta el a pályát. Az egész szezon során mindössze két döntetlen áll a csapat neve mellett, a Bagola (3-3) és a Sand (1-1) ellen, mindkétszer hazai pályán. A Molnári összesen 130 találatig jutott a bajnokságban, rajtuk kívül csak az FC Napred (112) és a Bagola (110) tudott száz gólnál többet szerezni.

Molnári a Déli csoport győztes labdarúgócsapata
Fotó: ZH

– Három éve vette át Grudics Kristóf, az egyik legjobb játékosunk az elnöki teendőket a csapat körül, mert nagyon széthullott az egyesület – kezdte a szezon értékelését Svélecz László, a Molnári edzője. – Sikerült egy jó csapatot összehozni, kilencvenöt százalékban helyi kötődésűek a játékosok. Egy igazi baráti társaság a miénk, majdnem mind egyidősek. Tavaly, amikor félbeszakadt a bajnokság a Covid miatt, akkor is vezettük a tabellát, most hál’ istennek végig tudtuk játszani a szezont, és megszereztük a bajnoki címet. Mondhatni fölényesen, 26 meccsből 24-et megnyertünk, és két döntetlenünk volt. Két csapat volt még rajtunk kívül, a Sand és a Bagola, melyek ellen nagy csatákat vívtunk ősszel és most tavasszal is, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy a többi sima volt. Nem lépünk feljebb, mert sajnos nincs utánpótlásunk, ami nem csak minket, hanem több csapatot is sújt itt a megyében. Sőt, szerintem országosan is, mert nálunk nagyobb település is küszködik ezzel a problémával. Az MLSZ-nek el kellene gondolkodni azon, hogy az ilyen kis településeknek igen nagy gondot jelent ez. Ami a jövővel kapcsolatban biztos, hogy egy-két játékosom, köztük a két Szalai testvér abbahagyja, valamint a legjobb góllövőm, Kőrösi Miklós megsérült, de szeretnénk az élbolyban maradni. Nincs tervben igazolás, esetleg csak olyan valaki, aki korábban befejezte, és kicsit besegíthet nekünk. Próbáljuk erősíteni a helyi és a horvát vonalat. Külön köszönet szeretnék mondani Takács Líviusznak, aki folyamatosan karban tartotta a pályánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában