Frissen Zalából

2021.06.15. 19:53

Zala Megyei Kupa: A győztes szentgrótiak mellett a szepetnekiek álma is valóra vált

A megyei futball kisebbfajta ünnepe kerekedhetett a labdarúgó Zala Megyei Kupa fináléjából és annak körítéséből, hiszen a döntő mellett díjátadók is kísérhették az eseményt.

Khüne László

A győztes zalaszentgróti játékosok joggal ünnepeltek, hiszen ez számukra nagy sikernek számított Fotó: Gergely Szilárd

A megyei kupadöntő már csak azért is ígért izgalmakat, mert a bajnokságban bronzérmesként zárt Technoroll Teskánd mérkőzött a negyedik Zalaszentgróttal. Utóbbi együttes aztán bizonyította, hogy nem lehet leírni, s ha előzetesen valamivel esélyesebbként tekintettek is a teskándiakra, Gájer Péterék erre ügyet sem vetve végül 4-1-re nyertek. Részükről az öröm pillanatait tehát nem szükséges magyarázni, de a futball megyei elöljárói sem panaszkodhattak a sorozatra.

- Tulajdonképpen egy újjáélesztett sorozatról beszélünk, melyet a Magyar Kupa főszponzorának belépésével Zalában is újraindíthattunk – fogalmazott a megyei futball igazgatóságának első embere, Józsi György. – Nyugodtan mondhatjuk, az elképzelés életképes, vagyis nem volt hiábavaló a januári kérés, amely megfogalmazódott a kupaversengés megszervezésére. Ráadásul megyénkből öt együttes is elmondhatja, hogy a Magyar Kupa főtáblájára került.

Talán az sem hatott hátrányosan, hogy a döntőt vendégül látó sportlétesítmény az abszolút semlegesnek tekinthető nagykanizsai stadion lett.

- A helyszínek közül, melyek szóba jöhettek, a részt vevő csapatok miatt több nem lett volna szerencsés, mert korábban még nem tudhattuk, az ott játszó együttesek meddig jutnak, az egerszegi arénában pedig felújítási munkálatok kezdődtek. Így gondoltunk a kanizsai Olajbányász-stadionra, mely így igazán semleges helyszínként jól is adta ki magát. Azért fogalmazhatok így, mert a részt vevő klubok vezetőivel is egyeztetve hozhattuk meg a döntést.

A győztes zalaszentgróti játékosok joggal ünnepeltek, hiszen ez számukra
nagy sikernek számított Fotó: Gergely Szilárd

S hogy Kanizsán a futball dél-zalai képviselőinek sem kellett kimaradni a történésekből, arra a sorozat bronzérmeseinek díjátadója szolgált bizonyságul. A Zalaszentgróti VFC-Technoroll Teskánd KSE szünetében ugyanis a harmadik helyen zárt Szepetnek SE labdarúgói vehették át díjaikat.

- A megszerzett harmadik helyünket a kupában a januárban elhunyt örökös elnökünk, Harmat János emlékének ajánljuk – fogalmazott Szabó Csaba, a Szepetnek SE első embere.

- Jani bácsinak nagy álma volt, hogy az egyesület egyszer a Magyar Kupa főtábláján szerepelhessen. Sajnos ő ezt már nem érhette meg, de hisszük, hogy onnan fentről erre ő is elismerően bólint...

Ami már most biztosnak tűnik, a kupasorozatot a jövőben is kiírják, így a hamisítatlan kupahangulatú csatározásokat sem kell mellőzniük a bajnoki sorozat mellett a megyés legénységeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában