Frissen Zalából

2021.06.17. 07:00

Legendás vendégek jártak a Kanizsa Arénában

Balogh László polgármester invitálására három helyi sportlegenda, Gábor Erzsébet, Mátyás Auguszta és Vlaszák Géza tett látogatást az épülő Kanizsa Arénában.

Pásztor András

Vlaszák Géza, Gábor Erzsébet, Mátyás Auguszta és Balogh László az épülő arénában

Fotó: Szakony

Balogh László elmondta: hite szerint a Kanizsa Aréna a város sportéletének és jövőbeli sportsikereinek fontos helyszíne lesz, ahol olyan sportembereket figyelhet majd a közönség, mint korábban Gábor Erzsébet, Mátyás Auguszta vagy Vlaszák Géza idejében.

– Jelen állás szerint szeptember végére elkészülhet a komplexum, így november, december tájékán már sport- és kulturális rendezvényeknek adhat helyet a létesítmény – árulta el Balogh László, hozzátéve: szeretné, ha az arénát nemcsak a hivatásos sportolók, de a tömegsportban érdekeltek, illetve a diákok is használnák, ezért számos olyan programot terveznek, melyek megmozgatják a város sportot szerető közösségét.

Vlaszák Géza, Gábor Erzsébet, Mátyás Auguszta és Balogh László az épülő arénában
Fotó: Szakony

A Kanizsa Aréna méreteitől a három vendég is elámult, mint mondták: ha fiatalabbak lennének, szíves-örömest pályára lépnének itt.

– Az üzemeltetés szempontjából fontos, hogy olyan sportesemények kerüljenek a csarnokba, amelyek tömegeket vonzanak, akár válogatottmérkőzéseknek vagy nemzetközi tornáknak is helyet adhat a létesítmény – mondta Mátyás Auguszta olimpiai bronz­érmes kézilabdázó.

– Eddig háromszor sikerült feljutnunk a legmagasabb osztályba, és remélem, hamarosan ismét a női kosárlabda élmezőnyéhez tartoznak a „vadmacskák” – tette hozzá Gábor Erzsébet egykori válogatottkeret-tag, a kanizsai csapat edzője.

A Kanizsa Aréna Vlaszák Gézát is lenyűgözte, de nem feledve sportágát, a labdarúgást, arra hívta fel Balogh László figyelmét, hogy ideje lenne az Olajbányász-stadion felújításának is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában