Frissen Zalából

2021.06.21. 19:43

Jól tartotta magát, de kikapott a Tungsram SE Nagykanizsa az osztályozón

Sokáig tartotta a lépést az NB I B Keleti csoportjának 9. helyezettjével az NB II-ben délnyugati bajnok Tungsram az osztályozón, végül azonban a Vecsés meg tudta őrizni tagságát a második vonalban.

Kühne László

Szabó Gergely kiválása is a vereség okai közt vol

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

Vecsési SE–Tungsram SE Nagykanizsa 34-28 (17-16)

Érd, 100 néző. Jv.: Paska, Vastag.

Tungsram: Szabó M. – Kovacsics 3, Szabó G. 8/2, Széles 4, Hári 1, Vadász 7, Kiss L. Csere: Konyicsák, Takács Á. (kapusok), Kiss G., Hegedűs, Balogh P., Kozics 3, Baranyai Zs., Kisgéczi 2. Játékos-edző: Csalló Ádám.

Szabó Gergely kiválása is a vereség okai közt vol
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

A semleges pályán megrendezett osztályozómérkőzés kanizsai vezetéssel kezdődött. Az összeszedett játékot produkáló Tungi az első 30 perc hajrájához érve is előnyben volt még (14-15), a Vecsés üres kapus góllal nyerte meg az első félidőt. A zalaiak egy darabig fordulás után sem szakadtak le (19-18), a 47. percben azonban jött a fordulat (26-22). A találkozó zárószakaszában már a Vecsés nagyobb rutinja is érvényesült, míg az utolsó percekben a Tungsram játékosai sajnos már nem tudtak kellően koncentrálni.

Csalló Ádám: „Jól kezdtünk, az első félidőben kifejezetten jó tempóban kézilabdáztunk. Sajnos Szabó Gergely a második félidő közepén megsérült, így a variációs lehetőségeink jelentősen szűkültek. Buta hibákat csináltunk támadásban, amit az ellenfél könnyű gólokkal büntetett meg. Tartottuk magunkat és volt esélyünk, amíg értékesítettük a helyzeteinket, az utolsó 15 percben azonban hat ziccert hibáztunk, ezzel pedig megpecsételtük a saját sorsunkat. Jobb védekezés és stabilabb kapusteljesítmény is kellett volna a sikerhez.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában