Frissen Zalából

2021.06.16. 12:00

A ZTE FC elkezdte a felkészülést

Az Európa-bajnokság árnyékában sem áll meg a hazai futballélet, avagy a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata is munkához látott. Szerdán sajtótájékoztató keretében ismertette a klub a felkészülés menetét, illetve adott tájékoztatást az éppen aktuális kérdésekről.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

Sallói István sportigazgató azzal kezdte mondandóját, hogy új év, ám régi remények, amivel egyértelműen arra utalt, továbbra is az a céljuk, hogy megtartsák élvonalbeli tagságukat. Sallói István természetesen ehhez már hozzátette, igazából azt szeretnék, ha a felsőház felé tudnának közelíteni. A keret kialakításával kapcsolatban a sportigazgató beszámolt az eddigi távozókról és érkezőkről, de megjegyezte, még további 3-4 rutinos labdarúgót szeretnének igazolni. Ami bizonyára sokakat érdekel, hogy az elmúlt szezonban, a ZTE-ben kölcsönjátékosként szereplő Artem Favorov és Szántó Regő sorsa miként alakul. Nos, elhangzott, a Puskás FC jelezte, igényt tart Favorovra, így az ukrán középpályás, aki egyébként nyolc gólig jutott a ZTE-ben, nem lesz tagja a csapatnak. Szánthó Regő az FTC-vel kezdte meg a felkészülést, mostani információnk szerint pár hét után a fővárosiaknál majd eldöntik, milyen szerep juthat a fiatal középpályásnak, esetleg szóba jött vele kapcsolatban a külföldi játéklehetőség, ami így azt is jelenti, nem sok remény van a visszatérésére, bár a ZTE továbbra is jelezte, szeretné soraiban tudni a Zetében tíz gólt elért tehetséges játékost. Lapunk kérdésére, hogy van-e érdeklődés más labdarúgó iránt, Sallói István jelezte, hogy Könyves Norbert és Bojan Sankovic esetében más csapatok érdeklődéséről is tudnak.

Fotó: Katona Tibor

Waltner Róbert vezetőedző elmondta, hogy 6 és fél hetes felkészülést terveznek, amely zömében Zalaegerszegen zajlik majd, ám július elején elutaznak egy négy napos szlovéniai edzőtáborba. A vezetőedző kérdésünkre elmondta, igazából nagy változást nem tervez a csapat játékában, de persze vannak olyan elemek, és erre most az idő is lehetőséget ad, melyeket még inkább szeretne begyakoroltatni a csapattal, hogy még biztosabb és stabilabb legyen a játékuk, megemlítve a letámadást, illetve a labdakihozatalokat.

A sajtótájékoztatón részt vevő Bobál Dávid csapatkapitány úgy fogalmazott: a játékosok az 5 hetes pihenőt követően már várták, hogy újra munkába álljanak, hiszen régen adatott meg számukra ilyen hosszú pihenő. A csapatkapitány úgy fogalmazott, bízik abban, hogy sikeres lesz az együttes és a kitűzött célokat az új szezonban is elérik.

Fotó: Katona Tibor

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, a ZTE Aréna gyepszőnyege megújult, egészen pontosan kicserélték a gyepszőnyeget a stadionban.

További részletek később.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában