Színvonalas programok

2021.05.31. 20:03

Új versenyhelyszín debütált

A Zala­lövő és Környéke Lovas Egyesület színeiben induló Szalár Róbert bizonyult az elmúlt hét végén megrendezett CAN–C (H2) fogathajtó verseny legeredményesebb résztvevőjének.

Gyuricza Ferenc

Szalár Róbert a petrikeresztúri versenyen

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Petrikeresztúron először megrendezett versenyt a zalai bajnokság második fordulójaként szervezte meg házigazdaként a Cserta Menti Csatangoló Sportegyesület, s mint azt Katona Balázs, a versenybíróság elnöke lapunknak elmondta: ígéretes helyszín debütált, a nézők színvonalas versenyt láthattak. A kétfordulós akadályhajtásban több versenyző – három zalai mellett egy-egy vasi és somogyi induló – is verőhiba nélkül teljesítette a pályát, így a végső sorrendet köztük az összevetésben döntötték el. A vadászhajtásban ugyancsak kiváló teljesítményeket láthattak a nézők, így reményeik szerint Petrikeresztúrral, mint versenyhelyszínnel hosszú távon számolhatnak, s a következő években hasonlóan színvonalas programok várják a lovassportok kedvelőit. A verseny legeredményesebb hajtója a Zalalövő és Környéke Lovas Egyesület sportolója, Szalár Róbert lett, aki a kétfordulós akadályhajtásban az első, a vadászhajtásban a második helyen végzett. Miután a Zala megyei bajnokság nyitófordulóját, a május 8-i egervári versenyt is ő nyerte akadályhajtásban, így jelenleg a megyei pontszerző versenyben is ő áll az élen.

Szalár Róbert a petrikeresztúri versenyen
Fotó: Gyuricza Ferenc

Eredmények: Akadályhajtás: 1. Szalár Róbert (Zalalövő és Környéke LSE), 2. Pózvék István (Zalalövő), 3. Magyar Zoltán (Marcali), 4. Geröly Tibor (Főnix LE), 5. Kránicz Ferenc (Zalalövő), 6. Magyar Milán (Marcali).

Vadászhajtás: 1. Magyar Milán, 2. Szalár Róbert, 3. Pózvék István, 4. Magyar Zoltán, 5. Kézsmárki Sándor (Marcali), 6. Lócsi Miklós (Veszkény).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában