Nagy fejlődés

2021.05.03. 19:30

A ZTE SK súlyemelőinek egyéni csúcsai

A ZTE Súlyemelő Klub sportolói a Testvériség SE súlyemelő-­csarnokában megrendezett Iskolások Országos Bajnokságán indultak, ahol két ezüstérmet szereztek. A versenyen több mint százan vettek részt.

Kerkai Attila

Papp Péter edző (balra) mellett Varga Martin Csongor, jobbra pedig Rácz Gergő az elért szép sikerek után Fotó: a szerző

A ZTE SK versenyzői közül Varga Martin Csongor a ROBI-­pontok alapján összeállított abszolút ranglista harmadik legjobb férfi ifjúsági versenyzőnek járó díjat vehette át. Súlycsoportjában mindössze egy kilogrammal maradt el az első helyezettől. A zalai fiatalnak azért is volt lényeges ez a verseny, mert a két hónappal ezelőtti Pannonsport Kupán még csak 200 kg-ot tudott teljesíteni, így ez az eredmény kiemelkedő lépés számára a válogatottság felé, tekintve, hogy a versenyen jelen volt a szövetségi kapitány és az utánpótlás-­válogatott edzője is.

Papp Péter edző (balra) mellett Varga Martin Csongor, jobbra pedig Rácz Gergő az elért szép sikerek után Fotó: a szerző

Rácz Gergő is bravúrosnak mondható versenyzést mutatott be hat jó fogással és két új egyéni csúccsal.

A ZTE SK sportolói leg­közelebb hazai környezetben, a május 8–9-én Zalaegerszegen megrendezendő Magyarország 2021. évi csapatbajnokság hivatalos selejtezőjén, az 51. Göcsej Kupán indulnak.

Iskolás Országos Bajnokság. Ifjúságiak. 73 kg: 2. Varga Martin Csongor 210 kg (92, 118). Juniorok. 67 kg: 2. Rácz Gergő 185 kg (82, 103).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában