Frissen Zalából

2021.05.14. 18:41

A ZTE KK szombaton Pécsett búcsúzik a szezontól

A PVSK-Veolia-Zalakerámia-ZTE KK mérkőzéssel „búcsúzik el” a férfi kosárlabda NB I A-csoportjának 9-14. helyekért zajló rájátszása. Merthogy már csak ez az egyetlen egy találkozó maradt hátra, amit szombaton 18 órától Pécsett rendeznek.

Kerkai Attila

A playout keretében másfél hete járt és győzött Egerszegen a PVSK. Akkor a hazai csapat egyik legjobbja Simon Kristóf (fehérben) volt

Forrás: hunbasket.hu

Írhatnánk, hogy nagyon készülnek a csapatok az idényzáróra, de éppen eléggé hektikus volt ez a bajnokság ahhoz, hogy lélekben talán már mindenki a végét várja. a szombati meccs már semmiről sem dönt, a tét az lesz, hogy ki zárja győztesen a bajnokságot. A PVSK minden tekintetben esélyesebb, de Heinrich Róbert, a ZTE KK vezetőedzője szerint csapata megpróbálja a legtöbbet kihozni a ebből a találkozóból is.

-Sajnos a sérülésektől nem tudtunk megszabadulni, köszönet járt azoknak a játékosoknak, akik így vállalják a játékot hetek óta – említette a pécsi találkozó előtt Heinrich Róbert. – Mindezek ismeretében igazából nem is lehet tervezni azt, hogy ki mennyit tud játszani. Majd menet közben elválik, hogy ki mennyit bír. Jön a nyári pihenő, és remélhetőleg mindenki kipiheni majd a szezon fáradalmait.

A playout keretében másfél hete járt és győzött Egerszegen a PVSK. Akkor a hazai csapat egyik legjobbja Simon Kristóf (fehérben) volt
Fotó: hunbasket.hu

Feladat persze lesz, és főleg a keret fiatalabb játékosai számára. Számukra ez a találkozó is egy jó lehetőség lesz arra, hogy felhívják magukra a figyelmet, és az NB I-ben pályára lépni, akár egy ilyen, már tét nélküli mérkőzésen egy fiatal számára minden körülmények között kihívásnak kell lennie.

-Összességében jó mérkőzést várok, remélem a srácok mindent elkövetnek majd a győzelemért – tette még hozzá Heinrich Róbert. – A meccsel pedig nem ér véget még a szezon, hiszen hétfőn még edzünk egyet közösen . Addig várhatóan kialakul majd az is, hogy mikor kezdődik a felkészülés az új szezonra, de szombatig kizárólag a PVSK elleni találkozóra figyelünk.

Mint ismert, az új szezonban már a horvát Teo Czmic irányítja a Zalakerámia-ZTE KK csapatát. Várhatóan a klub a jövő héten már arról is beszámolhat, hogy kikkel erősíti meg a jövő évi keretét, illetve kik azok, akik maradnak továbbra is a csapatnál.

Ám előbb tényleg legyen meg az utolsó meccs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában