Frissen Zalából

2021.05.12. 21:39

A Nagykanizsa és a ZTE II. is győzni tudott itthon a labdarúgó NB III-ban

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 36. fordulójában a dobogóért harcoló FC Nagykanizsa és a kiesés elkerüléséért küzdő ZTE FC II. is három pontot szerzett idehaza.

Kühne László, Bedő István

A ZTE II. semmit nem bízott a véletlenre: a képen fehérben Könyves és Gergényi

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

FC Nagykanizsa–Lipót Pékség SE 3-0 (1-0)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Muhari (Deme).

Nagykanizsa: Horváth M. – Pál D., Papp Sz., Major, Tóth G. – Szegleti, Bagó Be., Béli M. (Péntek) – Ekker, Török (Vass Gy.), Vlasics (Lőrincz). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Vlasics (15.), Péntek (78., 89.).

A csapatokat özönvíz fogadta a pályán, de Vlasics Dánielt mindez nem zavarta: 30 méterről hatalmas gólt lőtt a léc alá. Szünetig a vendégek küzdöttek az egyenlítésért, de csak helyzetekig jutottak. A második fél­idő elején sérülés miatt csere történt a játékvezetői poszton. A hazaiak Török és Béli révén is veszélyeztettek, aztán újra felpörgött a Lipót és kimondottan jó lett a meccs. Mindkét oldalon maradtak ki helyzetek, mígnem a 78. percben Szegleti szögletét a csereként éppen beállt Péntek fejelte a hálóba. A hajrában nagyot védett a zalai kapus, majd Péntek Adrián ziccerben, a jobbösszekötő helyéről döntötte el végleg a találkozót.

Az FC Nagykanizsa (csíkosban Lőrincz Bence) rangadón magabiztosan 3-0-ra verte a Lipót gárdáját Fotó: Gergely Szilárd

Koller Zoltán: „Tudtuk, hogy a Lipót nagyon jó csapat, ezért különösen gratulálok a játékosoknak. Büszkék lehetünk a szereplésükre, de van egy negatívum is: sajnos úgy tűnik, az egyik legjobb formában lévő játékosunk, Vlasics Dániel komolyabb bokasérülést szenvedett.”

ZTE FC II.–Tatabányai SC 3-1 (2-1)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Takács.

ZTE: Köcse – Németh E., Sebestyén, Kálnoki-Kis, Czuczi – Kovács, Szalay Sz. (Papp), Gergényi – Szánthó, Zimonyi, Könyves. Vezetőedző: Bozsik József.

G.: Zimonyi (14., 45. – mindkettőt 11-esből), Könyves (79.), illetve Soltész (37.).

A ZTE FC első csapatának nyolc játékosa is a tartalékoknál szerepelt ezúttal. A vendégek kontrákra rendezkedtek be, de a házigazda csírájában fojtotta el az akciókat – kivéve azt az egyet, ami eljutott a hazai kapuig és góllal zárult. Ettől függetlenül már a szünetben is vezetett a ZTE II., mely fordulás után is kézben tartotta az összecsapást, és a hajrában Könyves révén bebiztosította megérdemelt győzelmét.

A ZTE II. semmit nem bízott a véletlenre: a képen fehérben Könyves és Gergényi
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Bozsik József: „Nagyon fontos győzelmet arattunk és tettünk egy lépést a bent maradás felé.”

További eredmények: Gárdony–Balatonfüred 1-0, BKV Előre–Puskás II. 1-0, Érd–Veszprém 0-1, Komárom–Nagyatád 4-0, Mosonmagyaróvár–III. Ker. TVE 1-1, Fehérvár II.–Sopron 0-2. Lapzárta után: Ménfőcsanak–Pápa, Bicske–THSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában