Frissen Zalából

2021.04.17. 14:06

ZTE NKK: A kiegészítő emberek jó teljesítményt nyújtottak

Pénteken a szezon utolsó hazai bajnokiját játszotta a ZTE NKK. A hullámzó mérkőzésen, a vendég ELTE BEAC végül végig vezetve 63-85-re nyert.

Jóna István

Ambrus Péter, Kulcsár Bianka, Juhász Angéla, Balogh Judit a mérkőzés utáni értékelésen

Az egerszegieknek nem sikerült győzelemmel búcsúzni a hazai pályától és megszerzi az első sikerüket. A ZTE NKK legjobbja Kulcsár Bianka lett, aki 17 pontot jegyzet. Mellette Deanna Tuchscherer 13 pontot, Úr Boglárka pedig 10 pontot gyűjtött. A vendégeknél Mérész Beatrix 21 pontig, Boros Júlia 18 pontig jutott, de nagyon hasznosan játszott Juhász Angéla is, aki 14 ponttal zárta a találkozót. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón egyik szakvezető sem volt elégedett.

Ambrus Péter, Kulcsár Bianka, Juhász Angéla, Balogh Judit a mérkőzés utáni értékelésen

Ambrus Péter, a ZTE NKK vezetőedzője: Kulcsjátékosok nem azzal a motivációval jöttek ki az öltözőből, ami elvárható lett volna. Sokkal többet vártam tőlük. A fiatalokra büszke lehetek, hiszen akik eddig kiegészítő emberek voltak, odatették magukat és jó teljesítményt hoztak. Nyilván nem lehet a kulcsjátékosokra fogni a vereséget, hiszen csapatként nem sikerült legyőznünk a BEAC-ot. Sajnálom, hogy még mindig nincs meg az első győzelmünk, de van még egy mérkőzésünk, ahol ezt megszerezhetjük, de sok fog múlni majd a csapat hozzáállásán.

Balogh Judit, az ELTE BEAC vezetőedzője: Ez egy olyan mérkőzés volt, aminek különösebb tétje már nem volt, hiszen korábban már minden eldőlt. Haragszom a csapatomra, mert nagyon kényelmesre vette a figurát, amit nem szabad, hiszen tele vagyunk fiatal játékossal, akiknek minden mérkőzés egy lehetőség. Az elején nem igazán éltük bele magunkat, aztán picit felpörgött a malom, megjött a szél. Van hiányérzetem.

Kulcsár Bianka, a ZTE NKK játékosa: Egész mérkőzésen futottunk az eredmény után és a végére nagyon elfáradtunk. Úgy érzem elég motiváltalanul játszottunk, ahhoz képest, hogy ez volt az utolsó lehetőségünk, hogy hazai pályán megszerezzük az első sikerünket.

Juhász Angéla, az ELTE BEAC játékosa: Elég nehéz kezdet volt, de a végére egész jól belejöttünk és csapatként játszottunk. Most nem úgy mentek a külső dobások, mint az előző mérkőzésen, de megvolt a küzdés, ami győzelemhez segített minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában