Frissen Zalából

2021.04.22. 19:22

Sorozatban már a negyedik győzelmét aratta a Kanizsai Vadmacskák SE

A női kosárlabda amatőr NB I. Piros csoportjában újabb hazai mérkőzését nyerte meg a Kanizsai Vadmacskák SE, s ez már a negyedik otthoni győzelme volt sorozatban Gábor Erzsébet tanítványainak.

Khüne László

20201209, Nagykanizsa, Kanizsai Vadmacskák - Bajai NKK. Női amatőr bajnokság NB I piros csoportjában szereplő gárda a Baját látta vendégül. Fotó:Szakony Attila SzA_ZH 4: Fuisz Viktória, 5: Kovács Rebeka, 6: Scheiber Vivien, 7: Csuha Patricia, 9 : Horváth Lili, 10: Jurkó Noémi, 11 : Zsámár Panna, 12 : Lamm Dóra, 13: Bánhegyi Beatrix,

Kanizsai Vadmacskák–Vasas Akadémia II. 74-62 (28-17, 11-16, 26-16, 9-13)

Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Jv.: Szalai, Földesi.

Vadmacskák: Baa 21/3, Jurkó 28/3, Zsámár P. 9/6, Füredi 1, Budai 7. Csere: Lamm 2, Horváth L., Csuha 2, Bánhegyi D. 2, Szórád 2. Edző: Gábor Erzsébet.

Két azonos meccsszámmal, egyaránt 23 lejátszott találkozóval álló női kosárlabda-­együttes találkozott a bajnokság 25. fordulójában. Decemberben a Vadmacskák öt ponttal maradt alul, és a mostani találkozójukon is sokáig szorosan alakult az állás. Baa Dominika és Jurkó Noémi duplája után lett aztán először tízpontos a különbség, Zsámár Panna hármasát követően pedig már jócskán ellépett a KVSE. Jól jöttek ezek a pontok, hiszen a több kosár nélküli játékperc mellett a vendégek igyekeztek zárkózni is. Mi több, a nagyszünet után két perccel a Vasas II. még a vezetést is átvette (40-41), de Baa és Jurkó sikeres dobásai a legjobbkor jöttek csapatuknak. Nem sokkal később már ismét jócskán tízen felüli volt a hazaiak előnye. Bánhegyi Dorina és Zsámár pontjait követően lassan már a húsz felé közelített a különbség az utolsó felvonásban. Bár a fővárosiak próbáltak zárkózni, de sikerével a nyolcadik helyre feljövő Vadmacskák végül biztosan győzött.

Jók: Baa, Jurkó.

Gábor Erzsébet: Amikor jól sikerültek a leindításaink, komolyan el is léptünk, ugyanakkor volt, hogy a vendégek nagyon visszajöttek. A zónájuk ellen nem tudtunk úgy támadni, ahogy azt elvártuk, de roppant módon örülünk a győzelemnek, mert nagyon akartak a lányok. A védekezésünkön sok múlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában