Frissen Zalából

2021.04.08. 11:27

Luxembourgban lépett a szorítóba Bogdán Barnabás

Egyet, de jó nagyot lépett előre a Pogányszentpéteri Ringharcosok Klubja.

Horváth-Balogh Attila

Bogdán Barnabás és édesapja, illetve edzője, Bogdán Zoltán a luxemburgi öltözőben

A klubot Bogdán Zoltán „Tyson” 2016 óta működteti azzal a céllal, hogy fiatalokat mentsen meg az elkallódástól és a sport, az ökölvívás szeretetére, elfogadásra, toleranciára nevelje őket. Már több szép sikert elért versenyzőivel, de a legnagyobb sikernek azt tartja, ha hozzájárulhat ahhoz, hogy a nála tanuló, edző fiatalok tisztességes, becsületes felnőttekké váljanak.

Bogdán Barnabás és édesapja, illetve edzője, Bogdán Zoltán a luxembourgi öltözőben

Természetesen, fia, Bogdán Barnabás is a klub színeiben öklöz és nemrég a 65 kilogrammos súlycsoportban Luxembourgban lépett a szorítóba a francia származású Dimitri Trenel ellen. Sajnos, a pogányszentpéteri öklözőt a második menet végén technikai KO-val leléptették, de édesapja, Bogdán Zoltán szerint már az is nagy eredmény, hogy egyáltalán eljutottak ilyen messze, egy rangos megmérettetésre.

Apa és fia meghívóikkal, Dimitri Trenel-lel és Gregor Trenel-lel, utóbbi a Luxemburgi Ökölvívó Szövetség elnöke

- Utunk első állomása Párizs volt, ahonnét autóval mentünk tovább Luxembourgba – mesélte Bogdán Zoltán, „Tyson”. – Harmadik állomásként Brüsszel következett, majd Dublin, ahová egy magyar származású sportszerető úriember hívott meg minket, pusztán azért, mert a kezdetek óta figyeli és becsüli az erőfeszítéseinket. Majd Frankfurt, ahonnét már csak egy nagyobb ugrás szeretett hazánk és Budapest. Mert ahogy mondani szokták: mindenhol jó, de legjobb otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában