Győzelem és döntetlen

2021.03.07. 21:23

NB III.: nem maradtak pontok nélkül idegenben sem

A labdarúgó NB III. Nyugati csoportban a ZTE FC II. együttese idegenben is 2-2-es döntetlent játszott a Komárommal, a Nagykanizsa FC pedig Balatonfüredről hozta el a három pontot.

Bedő István, Kühne László

Ekker Milán (16) találata után biztos lett a siker

Fotó: Gergely Szilárd

Komárom VSE – ZTE FC II. 2-2 (0-2)

Komárom, zárt kapuk között. Jv.: Gáspár.

ZTE FC II: Köcse – Sebestyén, Csóka D. (Abért), Földvári, Hegedüs – Chukwuma (Bekő), Kámi, Szökrönyös D. – Fehér, Szántó, Czuczi. Vezetőedző: Bozsik Péter.

Gólszerzők: Tóth P. ( 65. – 11-esből), Végh (90.), illetve Sebestyén ( 29. – 11-esből), Fehér (45.).

A vendég zalai csapatban szinte csak utánpótlás korúak szerepeltek, az első csapatot sújtó betegséghullám és sérülések miatt. A kispadon ismét apa és fia „párbajozott” egymással. A hazaiak kispadján Bozsik Péter, a ZTE egykori bajnokcsapatának vezetőedzője ült, míg a zalaiaknál Bozsik József. A mély talajon a zalaiak nehezebben tudták játszani saját játékukat, de a ZTE II. egy jogosan megítélt 11-es után megszerezte a vezetést. Az egerszegiek a félidő utolsó percében, egy újabb akciójuk után már kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban a ZTE FC II. többször lezárhatta volna a mérkőzést, ehelyett a vendéglátók büntetőből szépítettek. A mérkőzés hajrájában a Komáromból Göbölyöst kiállította a játékvezető, s már-már győztesnek látszott a vendégcsapat, amikor egy szabadrúgás után sikerült az egyenlítés a házigazdának.

Bozsik József: „Egy pici rutin hiányzott ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Fiatal csapatom dicséretet érdemel, nemcsak jól küzdött, de jól is játszott.”

Ekker Milán (16) találata után biztos lett a siker
Fotó: Gergely Szilárd

Balatonfüredi FC – FC Nagykanizsa 0-2 (0-0)

Balatonfüred, zárt kapuk mögött. Jv.: Muhari.

Nagykanizsa: Borsi – Horváth B., Papp Sz., Major, Tóth G. – Szabó P. (Béli M.), Kretz, Szegleti – Ekker (Kovács Gy., Török), Vass Gy. (Lőrincz), Vlasics (Péntek). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Tóth G. (49.), Ekker (54.)

Két olyan gárda feszülhetett egymásnak a füredi futballpályán, mely a szezon során fokozatosan lendült bele a küzdelmekbe. Az első játékrészben valamivel aktívabb volt talán a Füred. A második félidő remekül indult az FC Nagykanizsának, hiszen a piros-kékek a 49. percben gólt is szereztek. Az a Tóth Gergő köszönt be bombagóllal, aki most debütált kanizsai színekben, majd öt perc múlva jött a folytatás is a találatok terén: Ekker Milán ezzel már kétgólosra növelte Koller Zoltán legénységének előnyét. Igazából innentől még jobban a kanizsaiak kedve szerint alakult az összecsapás menete: a hazaiak kénytelenek voltak támadni, a vendégek pedig kedvükre kontrázhattak.

Koller Zoltán: „Úgy érzem, nagy fegyvertényt hajtottunk végre az agresszív, szervezett futballjáról ismert Balatonfüred otthonában elért győzelmünkkel. A lényeg a siker, no meg az, hogy új szerzeményünk, Tóth Gergő egy hatalmas góllal nyitott nálunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában