következik az alsóház

2021.03.09. 19:07

Bagó Gábor távozott, győzelemmel zártak a zalai futsalosok

A futsal NB II Nyugati csoportjának 22. fordulójában, egyben az alapszakasz zárásaként a Nagykanizsai Futsal Club a mezőnyt maga mögé utasító TFSE-szertarsport.hu ven­dége volt. A kanizsaiak kispadján már nem Bagó Gábor ült, a tavalyi ezüst­érmes gárda szakvezetője több mint három év után távozott a dél-zalaiaktól.

Kühne László

Bogyó Károly (fehérben) négy gólig jutott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

TFSE-szertarsport.hu– Nagykanizsai Futsal Club 5-8 (1-3)

Budapest, zárt kapuk mögött. Jv.: Kiss G.

Nagykanizsa FC: Szakmeiszter Á. – Szőke Á., Schuller, Takács D., Szakmeiszter J. Csere: Joó (kapus), Bogyó, Józsa, Csavari, Bagó Bá., Dömötörfy. Megbízott játékos-edző: Szőke Ádám.

Gólszerzők: Szalmás (14., 30.), Szentjóby (22.), Dudás (25.), Kulik (34.), illetve Bogyó (6., 18., 38., 40.), Dudás (20. – öngól), Józsa (24.), Bagó Bá. (24.), Szakmeiszter J. (35.).

A Nagykanizsai Futsal Club NB II-es legénysége úgy utazott el a TFSE már alapszakaszgyőztes csapatához, hogy a gárda immáron csak volt edzője, Bagó Gábor nem is tartott velük a mérkőzésre.

Bogyó Károly (fehérben) négy gólig jutott
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Igazából már a múlt héten bejelentettem a csapatnak és a klubvezetésnek, hogy nem folytatom – fogalmazott Bagó Gábor. – Részben a belefáradás is szerepet játszott, de semmiféle rossz szájíz részemről nincs, így alakult, köszönök minden eddigit az egyesületnek.

Ehhez az információhoz az egyesület vezetésétől sem kellett sokat hozzátenni, a hírt mindenesetre megerősítették.

– Nem folytatja nálunk Bagó Gábor, aki így döntött – fűzte mindehhez a klub tulajdonos-ügyvezetője, Horváth Tamás. – Ahogy tudom, sok más teendője is lett az utóbbi időszakban. Az pedig nem kizárt, hogy megbízott edzőnknek továbbra is segít.

Vagyis a csapatba nemrég játékosként visszatérő Szőke Ádámnak, hiszen az ő iránymutatásai mellett kezdett az NFC a fővárosban, és a kanizsaiak Bogyó Károly révén meg is szerezték a vezetést. Ugyan idővel a házigazdák egyenlítettek, de a félidő hajrájában két gyors nagykanizsai találat jelezte, szép búcsút szeretnének ettől a kissé szürreális és belefásult alapszakasztól. Nem mintha a TFSE feladta volna, a dél-zalaiaknak ugyanakkor mindenre volt válaszuk. Ez csak leírva tűnik ilyen egyszerűnek, hiszen a 34. percben 5-5-re módosította az állást a listavezető, egy nagy hajrával azonban a kilencedikként záró NFC 8-5-re győzött. Szakmeiszter Jánosnak a végén sajnálatos módon aláfordult a bokája.

Szőke Ádám: „Jól kezdtük a mérkőzést, és végig koncentráltan játszott mindenki. A védekezésre rendezkedtünk be, melyből a pontos kontráinkat gólokkal tudtuk befejezni. Kár ezért az alapszakaszért, mert ha így állunk hozzá minden meccshez, akkor most nem az alsóházban folytatnánk. Újdonsült góllövőinknek gratulálunk, Szakmeiszternek pedig jobbulást kívánunk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában