Csalódott, de még optimista

2021.03.18. 20:00

Az U21-es válogatott Demjén Patrik még nem adta fel az Eb-szereplést

Demjén Patrikot, a ZTE FC kapusát a legrosszabbkor érte utol a koronavírus. Az U21-es magyar válogatott első számú hálóőre és csapatkapitánya pozitív tesztet produkált, és kénytelen volt elhagyni az Eb-re készülő keretet.

Kerkai Attila

Demjén Patrik munkában egy korábbi, korosztályos válogatott mérkőzésen

Fotó: Dömötör Csaba/NS

A március 24-én kezdődő, magyar–szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatottunk szövetségi edzőjének, Gera Zoltánnak már korábban öt játékosáról kellett lemondania koronavírus-fertőzés miatt. Köztük volt sajnos Szánthó Regő és Gergényi Bence, a ZTE FC két labdarúgója, és hozzájuk csatlakozott szerdán Demjén Patrik is.

Demjén Patrik munkában egy korábbi, korosztályos válogatott mérkőzésen
Fotó: Dömötör Csaba/NS

A kapus esete azért is furcsa, mert három hete már átesett a fertőzésen, emiatt hiányzott is az egerszegi csapatból, de aztán folyamatosan negatív teszteket produkált és az MTK ellen már újra ő védte a zalai kaput.

– Hogyne lepődtem volna meg, de nemcsak én, hanem mindenki más is – árulta el Demjén Patrik, amikor arról kérdeztük: miként élte meg, hogy a felkészülés legutolsó fázisában el kellett hagynia a válogatott edzőtáborát. – Tudnék mondani jelzőket, hogy milyen érzés volt szembesülni a ténnyel, de szerintem mindenki kitalálhatja, hogy mit éreztem. Csalódott vagyok, de bízom benne, hogy esetleg még visszatérhetek. Egyelőre várom, várjuk az újabb tesztek eredményeit és más vizsgálatokét is. Van olyan vélekedés, hogy szinte lehetetlen az újabb megfertőződés ilyen gyorsan.

Demjén helyére egyelőre a Puskás FC fiatal kapusát, Auerbach Martint hívták be a keretbe, de a ZTE FC kapusa továbbra is optimista és még nem adta fel az Európa-bajnoki szereplést.

– Azt mondom, egy százalék esélyem még van, hogy visszakerülhetek megfelelő teszteredmények után – jelezte Demjén, bár azzal ő is tisztában van, hogy az idő már nem sok mindenre ad lehetőséget. – Egyelőre egyedül készülök, várok és nem adom fel. Ha mégsem sikerül, akkor csalódott, dühös és ideges leszek. Nagyon kiszúrt velem ez a vírus! Rendkívül sokat jelentene az Eb-szereplés, ezért is dolgoztam keményen éveken át, hogy egy ilyen eseményen is fel tudjam hívni magamra a figyelmet. Ez nagy kiugrási lehetőség minden labdarúgó számára. Hamarosan itt a születésnapom, egész pontosan március 22-én, és én csodát várok. Nem lenne nagyobb ajándék annál, mint ha visszatérhetnék a válogatotthoz és készülhetnék az Eb-re.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/pozitiv-demjen-patrik-koronavirus-tesztje-csere-tortent-kapusposzton-az-u21-es-eb-keretben-5035111/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában