Szoros meccsben bíztak – de elmarad

2021.03.04. 20:00

A ZTE NKK–TFSE-találkozót később kell pótolni

Pénteken 18 órától hazai környezetben vívta volna meg utolsó alapszakaszbeli mérkőzését a ZTE NKK NB I. A csoportos női kosárlabdacsapata. Az ellenfél a TFSE-MTK együttese lett volna, de a fővárosiak jelezték: nem utaznak Zalaegerszegre.

Kerkai Attila

Mányoki Judit (fehérben) éppen felépült sérüléséből, és visszatérhetett volna a pályára Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

A ZTE NKK eddig nyeretlen a bajnokságban, míg a TFSE-MTK 9 sikernél tart, és számára a tét az, hogy a legjobb nyolc között bebiztosítsa a helyét. Az esélyek tehát minden tekintetben a fővárosiak mellett szólnak, bár a ZTE NKK éppenséggel a legutóbbi két mérkőzésén is erősen javuló formát mutatott.

Az alapszakasz után aztán gyorsan indul a rájátszás, s annyi az információ erről, hogy a 9–12. helyen végző csapatok magukkal viszik az addigi eredményeiket, ám pontazonosság esetén csak a rájátszásban elért egymás elleni eredményeiket veszik figyelembe.

Ez viszont még odébb van. És a mérkőzés lejátszása is…

Délelőtt még beszéltünk Ambrus Péter vezetőedzővel, és a ZTE NKK szakvezetője elmondta: a legutóbbi mérkőzéseiken mutatott játékuk alapján bíznak egy szoros mérkőzésben, délután azonban érkezett a hír: a pénteki találkozót elhalasztják.

Mányoki Judit (fehérben) éppen felépült sérüléséből, és visszatérhetett volna a pályára Fotó: KT

A TFSE-MTK ugyanis jelezte, hogy csapatukban koronavírus-fertőzött játékos van, így pedig nem tudja vállalni a pénteki mérkőzést. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hozzájárult a halasztáshoz. A versenyiroda tájékoztatása szerint a mérkőzést március 14-ig kell lejátszani.

A mezőny számára jövő szerdán még lesz egy forduló az alapszakaszból (a ZTE és a DVTK már lejátszotta egymás elleni találkozóját), a rájátszás pedig utána kezdődhet. A kérdés az, hogy lesz-e még halasztás, hiszen akkor több találkozót is pótolni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában