vízilabda

2021.03.02. 21:37

A pólósok némileg „belassultak” tavaszra

A férfi vízilabda OB I. B 13. fordulójában a listavezető kanizsai együttes az ötödik helyen tanyázó Angyalföldi SI-DSE-t fogadta.

Khüne László

20210228,Nagykanizsa,Nagykanizsa VSE- ASI DSE OB-1/B vizilabda mérkőzés. Képen: 9 Szávai Károly. Fotó: Szakony Attila SZA Zalai Hírlap

Kanizsa Vízilabda–ASI DSE 16-10 (3-1, 2-2, 6-2, 5-5)

Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Jv.: Győri, Zelki.

Kanizsa: Leposa G. – Major 4, Kalanovics 1, Turnai 1, Dobay G., Simon 2, Szávai 2. Csere: Takács Á. (kapus), Marnitz 4, Balaska 2, Vadovics, Solymosi, Kaszper G., Balli. Edző: Ludányi Kadosa.

A kanizsaiak tizenegy fordulón át tartott győzelmi sorozata az előző körben megszakadt, hiszen Szombathelyen „csak” döntetlent ért el a dél-zalai csapat az AVUS ellen. Szombaton egyértelmű volt, hogy a gárda javítani akar a fővárosiak ellen. Ettől függetlenül nem kezdett lehengerlően a házigazda, a vendégek 4-3-ra, majd 5-4-re is felzárkóztak. Ettől kezdve azonban simább lett a találkozó a hazaiak számára, akik a harmadik játékrész hajrájáig meg sem álltak 10-4-ig. Aztán 11-8-nál még felsejlett a szorosabb végjáték lehetősége, ám a KVSE végül ezt is szertefoszlatta. A Kanizsa ezzel tartja négypontos előnyét a táblázat élén, második az YBL WPC, míg harmadik az AVUS.

 

Ludányi Kadosa: „Mostanában sajnos nem jönnek úgy a gólok és támadások, ahogyan azt az őszi formánk alapján elképzeltük. Az előre játékban kissé lelassultunk, nem pörgünk megfelelően, pedig az ilyen találkozókon szárnyalnunk kellene. A számszerű eredménnyel nincs gond, de mi azért tisztában vagyunk vele, hogy képesek vagyunk ennél jóval többre is.”

Jók: Major, Marnitz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában