Frissen Zalából

2021.03.31. 19:58

A harmadik negyed döntött – Újabb vereséget szenvedett a ZTE NKK

A női kosárlabda NB I 9-12. helyéért folytatott rájátszás második fordulójában a Cegléd ellen játszott a ZTE NKK. Az első félidőben jól tartotta magát a vendégcsapat, de a harmadik negyedben ismét leblokkoltak és ez újabb vereséghez vezetett.

Jóna István

20210213 Zalaegerszeg női kosárlabda nb1 ZTE NKK(fehér)-Cegléd(kék) Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Katona Tibor

VBW CEKK Cegléd- ZTE NKK 69-48 (23-18, 10-13, 21-2, 15-15)

Monor, Zárt kapuk mögött, Jv: Minár, Lengyel, Szilágyi

VBW CEKK Cegléd: Révész 2, Gorjanácz 6, Ortiz 11, Sotiriou 19/9, Moore 24, Csere: Viszmeg, Kobolák, Szirony 2, Ruják 5/3, Filipovicz. Vezetőedző: Kostas Keramidas

ZTE NKK: Dzombeta 13/3, Saad 4, Dömötör, Szabó 14, Tuchscherer 7, Csere: Horváth Fa. 1, Úr, Horváth Fru. 2, Kulcsár 2, Mányoky 5/3. Vezetőedző: Ambrus Péter

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archív

Villámrajtot vett a Cegléd és másfél perc elteltével 6-0-ra vezettek. A Dzombeta és Saad szépített, de a 3. perc közepén már időt kellett kérnie Ambrus Péternek 12-4-es hazai vezetésnél. Valamelyest javult a vendégek védekezése, ezzel párhuzamosan a hazaiak támadójátéka pedig visszaesett, az eredmény meg beállt (14-8). A 7. percben Szabó Petra pontjaival araszolt feljebb a ZTE NKK, de Sotiriou gyorsan tett róla, hogy ne jöjjenek túl közel a vendégek (21-14). Sajnos Szabó begyűjtötte harmadik hibáját, így a padra kényszerült, A negyed végére Tuchscherer és Dzombeta kosaraival megint lőtávolba zárkózott a zalai csapat, de Ortiz büntetőivel őrizte a tisztes távolságot a Cegléd (23-18).

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archív

Mányoky Judit egy középtávolival nyitott, majd Tuchscherer büntetőjével két pontra olvadt a vendégek hátránya (23-21). A hazai centereket próbálták messze tartani a gyűrűtől, ami sikerült is a negyed első perceiben. A 13. percben Mányoky távolijával átvette a vezetést a ZTE NKK (23-24). Moore is három pontot szerzett, igaz 2+1-es bontásban (26-24). A hazai időkérés kizökkentette a zalaiakat a ritmusából. A 16. percben Kulcsár harcolt ki sportszerűtlen hibát Gorjanácczal szemben és két büntetőjével ismét két pont lett a különbség (28-26). Kapkodtak a hazaik, sok labdát eladtak. A ZTE NKK-nak több lehetősége is adódott, hogy még közelebb kerüljön ellenfeléhez, de a távoli kísérleteik célt tévesztettek. A 18. percben Sotiriou pontjaival mozdult előbbre a Cegléd (33-28). Az utolsó fél percben Dzombeta dobott nagyon messziről egy hármast, majd Saad egyenlíthetett volna, de dobása kiperdült a gyűrűből, így maradt a ceglédi előny (33-31).

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archív

Harcosan kezdett a ZTE NKK, de nem sikerült kosarat dobniuk. A Cegléd élt a kínálkozó alkalommal és 11-2-es futással ellépett ellenfelétől. Ambrus Péter időt kért, mert kezdett nagyon kinyílni az olló (44-33). Nem változott a játék képe a rövid szünet után sem, a zalai lányok képtelenek voltak a gyűrűbe találni. A negyedben mindössze kettő pontot tudtak szerezni a hazai 21 ponttal szemben (54-33).

Szabó Petra közelijével kezdődött a negyedik negyed, majd 7 hazai ponttal folytatódott. Szinte minden támadásból pontot kaptak a vendégek, ami a védekezésük hiányosságát mutatta. A folytatásban összekapták magukat a zalai lányok és 12 -0-s futással faragtak a különbségen (61-45). Az utolsó percre kanyarodva visszaállította húsz pont körüli előnyét a Cegléd és végül második félidei pontosabb játékának köszönhetően megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában